21 Eylül 2024 Cumartesi

Açlık grevi direnişçisi Özdemir, gençlerle buluştu

Gençlerle bir araya gelen açlık grevi direnişçisi AvEG-Kon'lu H. Özkan Özdemir, Avrupa devletlerinin tecride karşı harekete geçmeleri için oluşturalacak baskının Almanya gibi ülkelerde de demokratik hakların korunmasında etkisi olacağını belirtti.
Gençlik örgütü Young Struggle (YS), 1 Nisan'dan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan H. Özkan Özdemir ile söyleşi gerçekleştirdi.
 
Alman antifaşist gençlerin de katıldığı söyleşide Özdemir, açlık grevi direnişine ilişkin sorulara yanıt verdi.
 
Özdemir, 7 Haziran seçimlerinin ardından AKP iktidarının başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenlere yönelik büyük bir savaş yürüttüğünü belirtti. Suruç ve Ankara katliamlarına dikkat çeken Özdemir, Kürt halk önderi Aldullah Öcalan üzerinde uygulanan tecritin mutlak tecride dönüştürülmesinin de bu süreçte gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Cezaevlerindeki tüm politik tutsaklar ile toplumun tecrit altında olduğunu belirten Özdemir, Erdoğan rejiminin bu saldırganlığını, AB ve ABD gibi emperyalistlerden aldığı destekle sürdürdüğünü kaydetti.
 
Açlık grevi direnişi karşısında Avrupa devletlerinin ve kurumlarının sessizliğine dikkat çeken Özdemir, CPT gibi kurumların üzerlerine düşen görevi yerine getirmediğini kaydetti.
 
Açlık grevi direnişçisi H. Özkan Özdemir Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki devletlerin de gittikçe demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlamaya çalıştığını söyledi ve ekledi: "Bu nedenle Avrupa devletlerinin tecride karşı harekete geçmeleri için oluşturulacak toplumsal baskı, hem Türk devleti ve Avrupa devletleri arasında oluşmuş çıkar ittifakında gedik açacak, hem de Almanya gibi ülkelerde demokratik hakların korunmasında bilinç yükselmesine yol açacaktır."
 
Söyleşide gençler, açlık grevi direnişinin büyütülmesi için Avrupa'da neler yapılacağını da konuştu. 
 
Bulundukları her ortamda direniş etrafında kenetlerek, direnişin sesi olacaklarının sözünü verdi.