24 Eylül 2024 Salı

Abdullah Öcalan'dan direnişçilere: Eyleminizin sona ermesini bekliyorum

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Abdullah Öcalan'ın mesajını açıkladı: Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 22 Mayıs'ta İmralı Adası'nda gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin İstanbul'da Titanic Downtown Beyoğlu Hotel Otel'de basın toplantısı düzenledi.
 
Avukatlar İbrahim Bilmez, Raziye Turgut, Nevroz Uysal, Rezan Sarıca açıklama yaptı.
 
Basın toplantısında Newroz Uysal ilk olarak Asrın Hukuk Bürosu'nun açıklamasını okudu.
 
GÖRÜŞMELER MÜZAKERE SÜRECİNİN VARLIĞI ANLAMINA GELMİYOR
 
Uysal, görüşme süresine ilişkin olarak "Bu görüşmelerin yaptırılmasının bir müzakere sürecinin varlığı anlamına gelmediğini, önceki görüşmede olduğu gibi yine hatırlattı. Mesajlarının tüm demokrasi güçlerine, Türkiye’nin her yelpazesindeki siyasi yapılarına ve devlete olduğunu söyledi. Bu tutumuna karşı; “tüm çevrelerden nasıl bir karşılık verileceğini 30-40 gün sonra anlarız” diyerek şu anda hiçbir çevrenin tutumu için herhangi bir yorum yapmadığına tanıklık ettik" dedi.
 
Öcalan'ın 6 Mayıs'ta açıklanan 7 maddelik maddelik mesajında yer alan Rojava konusunun da görüşmede gündeme geldiğini belirten Uysal, şunları söyledi: "Bu konuda düşüncelerini tekrarladı. İmkan olursa Suriye’nin bütünlüğü içinde Kürt sorunu dahil Suriye’nin tüm sorunları konusunda pozitif rol oynayacağını söyledi. Kendi düşüncelerinin ve çözüm önerilerinin Suriye’nin sorunlarını çözeceğini, Kürtlerin ve diğer toplulukların temel haklarının anayasal güvenceye alınmasının zorunluluğunu da özellikle vurguladı. Bu tartışmaların daha derin, tarihi sonuçlara yol açacak şekilde yürütülmesi, günlük, dar siyasi gündemlere sıkıştırılmaması temel ihtiyaç durumundadır. Bu minvalde Türkiye ve Ortadoğu’nun tarihsel ve derin sorunları olduğunu, Sayın Öcalan’ın da bu sorunların akli, politik ve kültürel yaklaşımlarla çözülebileceğini belirttiğini hatırlatmak isteriz."
 
"İmralı tecridi hukuken ciddi bir problem olduğu gibi siyaseten de Türkiye’nin barış iklimini zedeleyen bir olgudur" diyen Uysal, Öcalan, onurlu barış temelinde sorunların demokratik müzakere yöntemi ile çözülmesi yönündeki pozisyonunu koruduğunu, gelecek açısından umutlu olduğunu ve kendine güvendiğini gördüklerini söyledi.
 
DEMOKRATİK KAMUOYU SORUMLULUK ÜSTLENMELİ
 
Uysal, "İmralı cezaevinde uzun yıllardır sergilenen gayri hukuki tutumun bir bütün olarak aşılması için demokratik kamuoyunun sorumluluk üstlenmesi ve sürecin takipçisi olması gerekliliğine olan inancımızı belirtiyoruz. Yasal hakların tesisinin hiçbir tartışma ve ayrımcılığa yer vermeksizin sağlanması konusunda gerek yönetsel gerekse de yargısal mercilerin sorumluluklarını yerine getirmeleri hukukun gereği olduğu kadar ahlaki bir sorumluluktur" dedi.
 
ABDULLAH ÖCALAN'IN MESAJI
 
Uysal, Abdullah Öcalan'ın kendi elyazısı ve imzasıyla gönderdiği mesajını okudu:
 
"Değerli yoldaşlar,
 
Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında eyleminizin sona ermesini bekliyorum.
 
Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. 
 
Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum.
 
Bitmeyen sevgi ve selamlarımla
22 Mayıs 2019, İmralı Cezaevi
Abdullah ÖCALAN"