24 Eylül 2024 Salı

'33'lerin devri daim olacak'

Büşra Mete'yi mezarı başında anan gençlik örgütleri 33'lerin hesabını sormanın yolunun devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmek olduğunu kaydetti.

Düş yolcularından Büşra Mete, Şeyhli Kabristanlığında bulunan mezarı başında anıldı. Mete'nin anmasına gençlik örgütleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üye yöneticileri katıldı.

Büşra'nın fotoğrafı ile "Suruç'u unutma, unutturma!" pankartının taşındığı anma, Büşra Mete şahsında 33 düş yolcusu anısına saygı duruşu ile başladı.

Gençlik örgütleri adına yapılan konuşmalarda, 33 düş yolcusunun Suruç'u doğru yola çıkarken birlik ve devrim dedikleri belirtildi. Bu bilinçle mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen gençlik örgütleri, "Onların devri daim olacak. Ancak bunu yapmak onlara sözümüzü tutmaktan, devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmekten geçiyor. Suruç'un hesabını sadece mahkemelerde, sokakta, mezarda değil bir bütün devrim ve sosyalizm mücadelesini büyüterek, yeni bir gelecek kurarak onların Kobanê'yi yeniden inşası gibi dünyayı yeniden inşa etme süreciyle sorabiliriz. O yüzden Suruç'u unutmamak demek devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmek demek" denildi.

Konuşmaların ardından anma sona erdi.