24 Eylül 2024 Salı

33'ler Ulm'da anıldı

Ulm'da gerçekleşen Suruç etkinliğinde, 33'ler için adalet mücadelesinin süreceği vurgulandı.

Suruç katliamının 8. yılında 33 düş yolcusu Ulm Münster Meydanında anıldı. 33'lerin fotoğrafının yer aldığı, Almanca "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartının açıldığı eyleme AGİF, ATİF, FED-GEL, SKB, DİDF üyeleri katıldı.

Pankartın önüne mum ve kırmızı güller bırakılırken sık sık Suruç'un hesabının sorulacağı yönünde sloganlar atıldı. Anmada ayrıca Rojava devriminin 11. yılı da selamlandı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm'un çağrısıyla düzenlenen anmada ADGB, AVEG-KON ve ATİF adına yapılan Almanca ve Türkçe konuşmalarda, "Katliam lanetlenirken, sorumlular yargılanmadı, bu anlamda Suruç için adalet herkes için adalet talebimizi her yerde haykırıyoruz" denildi

AVEG-KON adına yapılan konuşmada "Suruç katliamının yıldönümünde, fail olan devlet her zamanki gibi, günlerdir sokaklarda genç devrimci avında. Günlerdir sokaklarda Suruç yıldönümü etkinliklerine çağrı yapan sosyalist gençlere baskı ve şiddet uygulayan devletin kolluk güçleri en son 18 Temmuz'da 6 genç devrimciyi işkenceyle gözaltına alarak tutukladı. Sokakları muharebe alanına çeviren ve Suruç katliamının öfkesini taşıyan bu çığlık, işkencehanelerden mahkeme salonlarına her adımda hesap sorma cüreti olmuştur"denildi.

Son olarak, Avrupa'da da Suruç için adalet mücadelesinin süreceği vurgulandı.