24 Eylül 2024 Salı

33'ler Gazi Mezarlığında anıldı: Biz kazanacağız

Suruç şehitleri Duygu Tuna, Cemil Yıldız, İsmet Şeker Gazi Mezarlığında mezarları başında anıldı.

33 düş yolcusundan Duygu Tuna, Cemil Yıldız, İsmet Şeker Gazi Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Suruç şehitleri ailelerinin katıldığı anmaya yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Duygu Tuna, Cemil Yıldız, İsmet Şeker şahsında 33 düş yolcusu anısına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında hep bir ağızdan Adnan Yücel'in Biz Kazanacağız şiiri okundu.

ŞEKER: 80 YIL DA GEÇSE SURUÇ'UN HESABINI SORACAĞIZ
Babası İsmet Şeker'in ardından 8 yıldır adalet arayan Dilek Şeker, "Temmuz'un gelmesini istemiyoruz, mevsimlikten çıkmasını istiyoruz. Acımız o kadar büyük, öfkemiz o kadar taze ki. Gün gibi saniye gibi geliyor. 8 yıl geçmiş olabilir. 80 yıl da geçse Suruç'un hesabını soracağız" dedi.  

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ: 33'LERİN KANI YERDE KALMAYACAK
Gençlik örgütleri adına söz alan Gizem Özdemir,  "8 yıldır biz arkadaşlarımız için sokaktayız. 8 yıldır onlar için adalet talebini yükseltiyoruz. 2 gün önce 6 yoldaşımız bugünkü anmaya çağrı yaparken tutuklandı. Hukuksuzca tutuklandılar. Bizi tutuklamalarla korkutamazlar, biz ölümü göze aldık bu yolda. 33'lerin kanı yerde kalmayacak, hesap sorana kadar sokaklardayız. Anılarına saygıyla" ifadelerini kullandı.

GÜRBÜZ: DÜŞLERİNİ ELİMİZDE BAYRAK YAPACAĞIZ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına söz alan Ezgi Gürbüz, Suruç Katliamı'nın 8'inci yılında yine 33'lerin huzurunda olduklarını söyledi. 33 düş yolcusunun Gezi ayaklanmasının isyancı ruhunu Rojava devrimiyle buluşturmaya gittiğini söyleyen Gürbüz, "Bu yolda yürümeye, bu yolda düşlerini elimizde bayrak yapmaya ve adalet mücadelesini yükseltmeye çalışıyoruz" dedi. 33'lerin halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselttiğini vurgulayan Gürbüz, bu mücadele için Kobane'ye gitmek üzere yola çıktıklarını vurguladı. Barbar DAİŞ çeteleri ve AKP işbirliğiyle Suruç'ta bir katliam gerçekleştirildiğini dile getiren Gürbüz, "8 yıldır 33'lerin düşlerini gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz" dedi. Gençlik örgütlerine dönük son polis saldırısında 6 devrimci gencin tutuklandığını hatırlatan Gürbüz, "Akşam saat 18.00'de 33'lerin yoldaşları ve aileleri olarak Halitağa'da olacağız" dedi.

Gezi'nin isyancı ruhunu Rojava devrimiyle buluşturmak için, bütün halkların eşitliği ve kardeşliği için yola çıkan ve 20 Temmuz'da katledilen 33 düş yolcusunu anarak söze başlayan Yeşil Sol Parti Milletvekili Çiçek Otlu, 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi zaferin özellikle bu topraklarda kanlı başlangıcı olan 20 Temmuz'da çok önemli bir şeye tanıklık ettiklerini söyledi. "SGDF'nin tasfiye edilmeye çalışıldığı, bu topraklarda yok edilmeye çalışıldığı o dönemden bu döneme çok şey yaşadık" diyen Otlu, başta SGDF üyeleri, Suruç yaralıları, tanıkları, avukatları ve aileler olmak üzere adalet arayanlara yönelik saldırıları hatırlattı.

OTLU: 33'LERE SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ
Otlu, şöyle devam etti: "Ama bir şeyden vazgeçmedik. Onların da dediği gibi halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesinden, adalet mücadelesinden asla vazgeçmedik. Vazgeçmeye niyetimiz de yok. Son mahkemede IŞİD'li tanık tecavüzcü Kasım Güler, ‘bu katliamı devlet yaptı' dedi. O dönemin başbakanı şimdi ki Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘7 Haziran-1 Kasım arası olanları anlatırsam yer yerinden oynar' dedi. Bizi siyasi malzeme yapamayacağını, Suruç katliamının bütün failleriyle açıklanması gerektiğini dile getiriyoruz. Suruç için adalet diyen SGDF MYK üyesi ve üyelerimiz olmak üzere tüm gençlik örgütleri tutuklamalara ve baskılara rağmen adalet arıyor. 33'lere bir tane sözümüz vardı, düşleriniz yarım kalmayacak. Tek anlamı var AKP faşizmini yeneceğiz ve bu topraklara özgürlüğü, devrimi getireceğiz! Onların önünde bir kere daha saygıyla eğiliyor ve sözümüze son insanımız kalana kadar devam edeceğimizi yineliyorum. Zafer bizim olacaktır."

Konuşmaların ardından Suruç şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakıldı. Anma, gurbette yaşamını yitiren Suruç yaralısı Sezgin Dağ'ın mezarına yapılan ziyaretle son buldu.

Anma boyunca, "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Unutmak yok, affetmek yok", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganları atıldı.