24 Eylül 2024 Salı

33 düş yolcusunu anan sosyalist tutsaklara iletişim cezası

Marmara Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak sosyalist kadınlara 33 düş yolcusunu andıkları için iletişim cezası verildi. Aralarında editörümüz Gürbüz, SGDF Eşbaşkanı Tuncer ve Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Kaya hakkında, diğer tutukluları "korkuttukları" iddiasıyla 1-3 ay arası iletişim cezası verildi.

Suruç katliamının 8. yılında 33 düş yolcusunu andıkları için ETHA editörü Nadiye Gürbüz ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Yaren Tuncer', Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Gülhan Kaya'nın da aralarında olduğu sosyalist kadınlar hakkında iletişim cezası verildi.

Marmara Kadın Kapalı Hapishanesinde 20 Temmuz 2023 günü editörümüz Nadiye Gürbüz, SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Gülhan Kaya, Sinem Çelebi ve Selvinaz Göçmez akşam saatlerinde 33'lerin isimlerini tek tek saydı, "yaşıyor" yanıtının ardından "Katil devlet hesap verecek", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganlarıyla düş yolcularını andı.

Bir hafta sonra sosyalist kadınlara, diğer tutukluları korkuttuğu iddiasıyla disiplin soruşturması başlatıldı. Sosyalist kadınlar Gürbüz, Tuncer, Kaya, Göçmez ve Çelebi hakkında "1-3 Ay Arasında Haberleşme veya İletişim Araçlarından Yoksun Bırakma veya Kısıtlama cezası" verildi.