24 Eylül 2024 Salı

33 düş yolcusundan Vatan Budak mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda ölümsüzleşen Vatan Budak mezarı başında anıldı. Anmada Suruç için adalet mücadelesini sürdürme ve 33 düş yolcusunun hesabını sorma sözü verildi.

Suruç Katliamı'nda ağır yaralanan ve 16 gün sonra ölümsüzleşen Vatan Budak, katledilişinin 8'inci yıl dönümünde Karlıtepe Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya, Vatan Budak'ın ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Dev-Güç ve Gençlik Komünleri katıldı.

Vatan Budak şahsında 33 düş yolcusu için saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan Vatan Budak'ın babası Murat Budak, savaştan yıkılan Kobanê kentini yeniden inşa etmek için Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanından yüzlerce kişinin "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyerek yola çıktığını söyledi. 33 düş yolcusunun mola verdikleri Suruç'ta IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu aralarından ayrıldığını kaydeden Budak, "Bedenen aramızda olmayabilirler ama mücadeleleri ve kavgaları sürüyor. Kobanê düşmedi, düşmeyecek. Sanmasınlar 33 düş yolcumuzu aramızdan aldılar diye kavgayı bitirebileceklerini" dedi.

Suruç için adalet mücadelesini devam ettireceklerinin altını çizen Budak, 8'inci yıl anmasına dönük saldırıya da değinerek, "Gençlik hiç teslim olmadı. Gençlik varsa umut var. Umut dimdik ayakta" ifadelerini kullandı.

SGDF adına söz alan Mazlum Ortaç, "Burada bulunan her bir genç Vatan'dır, Polen'dir, Ezgi'dir, Cebo'dur, Keke'dir. 33 düş yolcusudur, 33 düş yolcusunun yoldaşlarıdır. Hiçbir düş yarım kalmayacak. Vatan Budak ölümsüzdür" ifadelerini kullandı.

ESP adına söz alan Leyla Can, "Onların hesabını sorana kadar, devrim ve sosyalizmi bu ülkede zafere ulaştırana kadar mücadelemiz sürecek. Asla onların düşlerini yarım bırakmayacağız ve hesaplarını soracağız. Suruç için adalet, herkes için adalet" dedi.

Anma boyunca, "Vatan yoldaş ölümsüzdür", "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.