24 Eylül 2024 Salı

'33 düş yolcularının hayallerini hayata geçireceğiz'

Suruç'ta ölümsüzleşen Nazegül Bahar Poyraz, Küçükyalı'daki mezarı başında anıldı. Anmada konuşan ESP İstanvbul İl Yöneticisi Krerem Bükre "33 düş yolcularının hayallerini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusundan Nazegül Bahar Poyraz, Küçükyalı Mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı.

"Suruç'u unutma unutturma" pankartının yanı sıra Nazegül Bahar Poyraz'ın fotoğrafının taşındığı anmaya ESP, SGDF ve Poyraz ailesi katıldı.

Anmada ilk konuşan Nazegül Bahar Poyraz'ın kızı Alev Poyraz, "20 Temmuz 2015 yılında o ağacın altında 33 kızıl karanfil katledildi. Ne mi oldu olay yerine müdahale etmek isteyen Suruç halkına gazlar atıldı, yaralıları kurtarmak isteyenler TOMA ile ıslatıldı. Sonrasında cenazemiz poşetler içinde verildi, mezarlıklarımıza saldırdılar. Cenazemizi gecenin o karanlığında mezara koydular. Yetmedi bizleri işlerimizden ettiler. Ama biz asla adaleti aramaktan, katiller yargılansın demekten vazgeçmedik. Bizim için adaletin sağlanacağı yerin mahkeme salonları olmadığını biliyoruz" diye belirtti.

Ardından konuşan ESP İstanbul İl Yöneticisi Kerem Bükre, "8 yıl önce Amara'da yapılan katliam AKP-Saray iktidarının, tek adam rejiminin IŞİD ile ortak yaptığı bir katliamdır. Çünkü onlar Rojava devrimini boğmak istiyorlardı. Kadın özgürlük devrimini boğmak istiyorlardı. Onun için Kobanê'ye dayanışmaya giden 33 düş yolcusunu katlettiler. Biz 8 yıldır sokaklarda, mahkeme salonlarında bu katliamın yanlızca IŞİD değil devletin eliyle yapıldığını söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Bugün katliamı açığa çıkartmak isteyenleri tutuklamalarının nedeni budur. Bugün sokaklarda SGDF'ye saldırmalarının nedenleri de budur. Çünkü bu katliam açığa çıktığında devletin o gün Suriye'de yaptığı katliamlar açığa çıkacaktı. Bu katliamın da açığa çıkmasını istemedikleri için her alanda bize saldırıya devam ediyorlar. Biz inatla 33 düş yolcumuzun bize bıraktığı o kavga bayrağını inatla sürdürüyoruz. Biz emekçi halkımızı, işçi sınıfını sokağa çıkarak bu adaleti sağlayacağına inanıyoruz. Onun için bu saldırılar bizi korkutmadı, daha çok güçlendirdi. 33 düş yolcularının hayallerini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Anma "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganıyla sona erdi.