28 Eylül 2024 Cumartesi

27 sosyalistin yargılandığı dava 14 Temmuz'a ertelendi

ETHA çevirmeni Meşale Tolu ile ESP MYK üyelerinin de aralarında olduğu 27 kişinin yargılandığı davanın duruşması 14 Temmuz'a ertelendi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) çevirmeni Meşale Tolu ile ESP MYK üyelerinin de bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davanın 11 duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya yargılananlar katılmazken, duruşmayı Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Margit Stumpp ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Almanya Temsilcisi ile çok sayıda gazeteci izledi.

Duruşmada sanıklar Serkan Zorlu, Serkan Okatan ve Volkan Uyar'ın dosyalarının bu dosya ile birleştirildi. Savcı esas hakkında mütalaa hazırlamak için süre istedi. Ardından söz alan avukatlar dosyada eksik hususların tamamlanması talebinde bulundu.

Alınan beyanların ardından mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin aynen devamına, Adnan Boyraz hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine, savcının esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için süre talebinin kabulüne karar vererek duruşmayı 14 Temmuz tarihine erteledi.