19 Eylül 2024 Perşembe

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası: Sınırlara karşı durmak istiyoruz

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın teması "sınır" olarak açıklandı.
25 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın teması "sınır" olarak açıklandı.
 
26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, yazının ve düşüncenin sınırlarıyla ele aldığı bu kavramı sınır kelimesinin anlamını hayatlarına dokunduğu yere doğru hep birlikte düşünerek, konuşarak, tartışarak genişletmek için böyle bir çağrı yaptığını açıklayarak "Bu çağrıyı yapıyoruz çünkü kimliklerimizin, yönelimlerimizin, varoluşlarımızın, çeşitli bahanelerle sınırlandırılmasını kabul etmiyoruz. Her gün sokaklarda pervasızca var olmaya devam eden şiddete, işkenceye, tacize ve tecavüze ses çıkarmayanlara inat; sevmeye, hazza ve paylaşmaya konulan sınırları aşındırmanın ne denli önemli olduğunu biliyoruz" dedi.
 
Açıklamanın devamında "Bu çağrıyı yapıyoruz, çünkü yaşadığımız coğrafyanın sınırları ötesinde sürmekte olan savaşın yarattığı kıyımı görüyoruz ve milliyetçi, ırkçı, sömürgeci devletlerin koyduğu sınırlara karşı durmak istiyoruz. Sınırların özgürlüklerimizi elimizden almadığı, aksine onları garanti altına aldığı bir dünya için haftamızı ve yürüyüşümüzü organize ediyoruz" denildi.