24 Eylül 2024 Salı

2 devrimcinin tutuklanması protesto edildi: Direnişi yükselterek yanıt vereceğiz

Suruç için adalet isteyen iki devrimci gencin tutuklanmasının üzerine açıklama yapan gençlik örgütleri baskılar karşısında direnişi daha da yükselterek yanıt vereceklerini kaydederken, devrimcilerin avukatları, "Barolar gördüğümüz şiddeti değil 20 Temmuz'u konuşsun. Avukatlar neden 20 Temmuz'da şiddet gördü, 20 Temmuz'da 33 genç katledildi. Şimdi konuşmayacaklarsa ne zaman konuşacaklar" dedi. 

Suruç katliamının 8. yılında Kadıköy'ün her sokağını polisin tüm engelleme girişimine rağmen direniş alanına çeviren gençlik örgütlerinden Yakup Bulut ve Ramazan Canpolat işkenceyle gözaltına alınmalarına ve belgelenmelerine rağmen "2911 Sayılı Yasaya muhalefet etmek" ve "Polise mukavemet" iddiasıyla tutuklandı. 

Gençlik örgütleri ve devrimci gençlerin avukatları kararı Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünde protesto etti. 

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ: 33'LERİN DEVRİM İNANCI DİRENİŞ ALANIMIZDADIR
Gençlik örgütleri adına söz alan Mazlum Ortaç, 8 yıldır yürüttükleri adalet mücadelesinde IŞİD'li faillerin devlet tarafından korunduğunu ancak adalet arayan Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları, avukatları ve gençlik örgütlerinin devletin her türlü şiddetine maruz kaldığını hatırlattı. 8 yıldır Suruç'taki katliamın ardından adalet arayışçılarını bitirilmeye çalışıldığını kaydeden Ortaç, işkencecilere şöyle seslendi: "8 yıldır Suruç için sokakta adalet mücadelesini yürüttük. Yine sokaklarda olacağız. Tutuklamalarla, işkencelerle ne irademizi ne de cesaretimizi kırabilirsiniz. Buradaki tüm gençlik Polen'dir, birer Cebo'dur, birer Keke'dir. Onların iradesini, cesaretini kuşandık. Onların devrim ve sosyalizm inancı bizim direniş alanındaki mücadelemizdedir. Gençlik olarak bu tutuklamalar, baskılar bizi asla yıldıramayacak. Suruç için adalet mücadelemiz sürecek" dedi. 

Ortaç'ın konuşması "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganıyla karşılandı. 

AV. TUNÇ: BAROLAR 20 TEMMUZ'U KONUŞSUN
Ardından Avukat Rojhat Tunç söz aldı. Avukatların İstanbul Emniyetinde müvekkileriyle görüşmek isterken uğradıkları şiddete dair baroların açıklamalarını hatırlatan Tunç, "İstanbul Barosu açıklama yapmış, avukatlara şiddeti konuşuyor. Avukatlara şiddet o kadar önemli değil burada 2 arkadaşımız tutuklandı bunları konuşun! 20 Temmuz oldu arkadaşlarımız şiddet gördü. 20 Temmuz ne, ne var 20 Temmuz'da bunları konuşsun!. 20 Temmuz sıradan bir gün değil, 33 genç öldürüldü bu memlekette. Barolar bugün konuşmazsa ne zaman konuşacak. Barolara çağrımızı yapıyoruz, bu mücadele sürecek mutlaka ama mutlaka kazacağız" ifadelerini kullandı. 

Açıklama, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla sona erdi.