21 Eylül 2024 Cumartesi

11 bebeğin ölümünün ardından Tunus Sağlık Bakanı istifa etti

Tunus Sağlık Bakanı Abderraouf Cherif, başkent Tunus'taki 11 yeni doğan bebeğin ölümünden sonra istifa etti. Bebeklerin septik şok sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.
Tunus Sağlık Bakanı Abderraouf Cherif, başkent Tunus'taki bir hastanede 11 yeni doğan bebeğin ölümünden sonra istifa etti.
 
Tunus Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ilk bulgular bebeklerin hepsinin 7-8 Mart tarihleri ??arasında septik şoktan öldüğünü gösteriyor.
 
Başbakan Youssef Chahed, devlet tarafından işletilen tesisin tıbbi, ilaç ve hijyen uygulamalarına ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.
 
Cherif'in istifası, atanmasından sadece dört ay sonra geldi.
 
Bir Facebook gönderisinde, Tunus Pediatri Topluluğu, enfeksiyonun intravenöz bir üründen kaynaklanmış olabileceğini kaydetti.
 
Grup ayrıca "sağlık çalışanlarının çalıştığı tehlikeli koşullardan" bahsetti.
 
Tunus'ta halk sağlığı uygulamaları Kuzey Afrika'daki en iyi sağlık sistemlerinden biri olarak gösteriliyor. Tunus medikal turizm için de Kuzey Afrika'da önemli bir durak olarak kabul ediliyordu.
 
Ancak BBC News'in aktardığına göre 2011 yılında Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrilmesinden bu yana, sistem yönetim ve finansal sorunların yanı sıra tekrarlayan ilaç sıkıntısı sebepleriyle toparlanamadı.