30 Eylül 2024 Pazartesi

Zürih'te Gitmek belgeseli gösterildi

Suruç Katliamı'nın 7'inci yıldönümü öncesi Zürih'te 33 düş yolcusunu anlatan Gitmek belgeseli gösterildi. Gösterim sonrasında yapılan konuşmalarda katliamın hesabını sormak için 20 Temmuz'daki anmalara çağrısında bulunuldu.

Suruç Katliamı'nın 7'inci yılında savaştan çıkmış Kobane kentini yeniden inşa etmek için yola çıkan 33 düş yolcusunun hikayesinin anlatıldığı Gitmek belgeseli, Zürih'te gösterildi. Young Struggle'ın çağrısıyla düzenlenen film gösterimine çok sayıda demokratik kitle örgütü ve kişi katıldı.

Belgeselin gösterimi sonrasında Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Bundan 7 yıl önce 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' adıyla Kobanê'ye oyuncak ve yardım götüren sosyalist gençler Türkiye ve Kürdistan halkları arasında bir köprü olmuştur. Amacımız Kürt halkı ve sosyalistleri yan yana getirmek. Bunun için de sosyalistlerin izinden yürümeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Daha sonrasında yapılan konuşmalarda da birleşik mücadelenin önemi vurgulanırken, MİT-IŞİD işbirliğiyle yapılan katliamın hesabını sormak için 20 Temmuz'da Zürih ve Bern kentlerinde yapılacak anmaya katılım çağrısında bulunuldu.