24 Eylül 2024 Salı

Zilan Destan anısına Rojava'da taziyeler kuruldu

Kuzey ve Doğu Suriye'de devrimci görevleri başındayken ölümsüzleşen CKŞ önderlerinden Zilan Destan anısına taziyeler kuruldu.

Kuzey ve Doğu Suriye'de devrimci görevleri başındayken ölümsüzleşen Rojava devrimin komünist genç öncüsü Elende El Muhammed (Zilan Destan) anısına taziyeler kuruldu.

13 Haziran günü şehit düşen Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) önderlerinden Elende El Muhammed'in ailesinin bulunduğu Kobanê'de taziye çadırı açıldı. Elende El Muhammed'in faaliyet yürüttüğü Qamişlo kentinin yanı sıra diğer kentlerde bulunan TKŞ bürolarında taziye ziyaretleri kabul ediliyor.

Qamişlo'daki TKŞ binasını onlarca kişi ziyaret etti, başsağlığı dileğinde bulundu. Özerk Yönetime bağlı kurumların yanı sıra Şehit Aileleri Kurumu, Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Kürdistan Komünist Partisi, Asayiş, Şehit Aileleri Kurumu'ndan temsilciler de ziyarette bulundu.

Ziyaretlerde devrimi inşa ve savunmak için Elende El Muhammed'in anısına bağlı kalınacağını belirten konuşmalar yapıldı.

KOBANÊ'DE TAZİYE ÇADIRI KURULDU
Kobanê'de Elende El Muhammed'in ailesinin bulunduğu mahallede taziye çadırı kuruldu. Çok sayıda kurum temsilcisi ve Kobanê halkı çadırı ve TKŞ binasını ziyaret ederek başsağlığı mesajlarını iletti.

UĞURLAMA TÖRENİ YARIN DÜZENLENECEK
Zilan Destan'ın cenazesi sabah saatlerinde Qamişlo'da bulunan Şehit Aileleri Kurumu'nda düzenlenen törenle yola çıkarıldı. "Şehit namirin" ve "Zilan Destan ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Konvoy eşliğinde Kobane'ye getirilen cenaze, kent girişinde TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri tarafından sloganlarla karşılandı.

Zilan Destan için yarın Kobanê'de bulunan Ş. Dicle Şehitliği'nde uğurlama töreni düzenlenecek.