21 Eylül 2024 Cumartesi

Zeynep Şenpınar davası ertelendi

Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar'ın davası sanığın ATK'den ceza ehliyetinin raporlanması için 28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Muğla'da Zeynep Şenpınar'ı katleden Ahmet Selim Kemaloğlu'nun yargılandığı davanın duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Kemaloğlu SEGBİS ile katılırken, Şenpınar'ın ailesi ve avukatları, Antep, Maraş ve Muğla Barosu'ndan avukatlar katıldı. Duruşmaya yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle az sayıda kişi alınırken, Bodrum Kadın Platformu, CHP milletvekilleri, HDP Muğla İl Örgütü, Bodrum Kadın Platformu, Muğla Üniversitesi Genç Kadınlar ve çok sayıda kadın duruşma salonunun dışında destek ve dayanışma için bekledi. 

'SANIK, CİNAYET YERİNİ HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ'
Sanık avukatı, yargılamanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme, talebin reddine açık yargılamaya devam edilmesine karar verdi. Savunma yapan sanık, savunmasında unutkanlık ve psikolojik rahatsızlık gerekçelerine sığınarak, mahkeme heyetine daha önceki ifadesine atıfta bulunarak savunma konusunda hatırladığı kısımları daha önce anlattığını söyledi. Sanık Kemaloğlu, "Elimde bıçak varken Zeynep ile göz göze geldiğimizi hatırlıyorum ama neresi olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

'EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ'
Sanığın savunmasının ardından söz alan Şenpınar'ın yakınları şikayetçi olduklarını ve davaya müdahil olmak istediklerini beyan ederek sanığın en ağır şekilde yargılanmasını talep etti. Mahkeme ailenin, müdahil olarak katılma talebini kabul etti.

'SANIK AKIL RAHATSIZLIĞI İLE EYLEMDE BULUNDU' DEDİ
Duruşmaya katılan tanıklar dinledi. Şenpınar'ın komşusu olan tanık, Zeynep'in daha önce de sanık tarafından şiddete maruz bırakıldığını, sanıktan ayrılmak istediğini ancak sanığın ayrılığı kabul etmediğini ifade etti. Duruşmaya beş dakika ara veren mahkeme heyeti sanığın, Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) ceza ehliyetinin raporlanması için duruşmayı 28 Ocak 2021 tarihine erteledi.

'SANIĞIN ARKADAŞLARINDAN YALAN BEYAN'
Duruşmanın ardından konuşan davanın avukatlarından Haydar İkizer, sanığın daha önce Muğla Devlet Hastanesi'nden "akıl sağlığı yerindedir" şeklinde rapor aldığını buna rağmen mahkemenin bu gün yeniden İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan tekrar rapor istediğini söyledi. İkizler, "Sanığın arkadaşları olan tanıklar da bundan daha önce verdikleri ifadelerin aksine yalan ifade vermişler. Zeynep'in elleri, kolları onların yakasındadır. İfadelerini biran önce düzeltsinler" diye belirtti.

'BAŞKA KADINLAR ÖLMESİN'
Sanığın ceza almamak için yalana başvurduğunu anlatan Şenpınar'ın annesi Arzu Şenpınar, "Katil bayram günü kızımı katletti. Ben en ağır cezayı almasını istiyorum. Başka kadınlar ölmesin başka anneler ağlamasın" dedi.