23 Eylül 2024 Pazartesi

Zeren Ertaş toprağa verildi

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda ihmal sonucu asansörün düşmesiyle yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda tüm uyarılara rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesi sonucu katledilen Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş için cenaze töreni düzenlendi. Ertaş'ın cenazesi bugün öğlen saatlerinde İstanbul'a, Kurtköy'de bulunan aile evinin önüne getirildi.

Cenazeyi ailesi, akrabaları, arkadaşları ile çok sayıda genç karşıladı. Zeren Ertaş'ın cenazesi burada yapılan duaların ardından cenaze namazının kılınması için Kurtköy Merkez Camisine götürüldü. Anne Serpil Ertaş, kızı Zeren'i son yolculuğuna "Okumadığı kitap yoktu. Çok kitap okuyordu. Giderken de bir sürü kitap aldı yanına. Ben ne yapacağım şimdi?" sözleriyle uğurladı.

Cami avlusunda açıklama yapan baba Akın Ertaş, "Devlet bize merhametli yüzünü gösterdi. Bundan sonra adaletli yüzünü de göstersin. Sorumlular, sorumluluklarını alsınlar. Hiçbir çocuğun canı yanmasın, hiçbir anne ve babanın ocağına ateş düşmesin" ifadelerini kullandı.

Zeren Ertaş'ın naaşı, defnedilmek üzere götürüldüğü Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.