30 Eylül 2024 Pazartesi

Zap bölgesinde 'taktik nükleer bomba' kullanımı görüntülendi

İşgalci Türk devletinin, Medya Savunma Alanları'nın Şikefte Birindara bölgesinde taktik nükleer silah kullandığını ilişkin görüntü yayınlandı.

Türk devleti, Medya Savunma Alanları'nde devam eden askeri operasyonlar esnasında taktik nükleer bomba kullanırken görüntülendi.

Halk Savunma Güçleri (HPG), Türk devletinin 14 Nisan'dan bu yana sürdürdüğü işgal saldırılarında bin 600'den fazla yasaklı kimyasal silah kullandığını belirtti. 21 Ağustos günü Şikefta Birîndara bölgesinde yaşanan çatışmalara ilişin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, savaş mevzilerinin 1 kez taktik nükleer bomba, 26 kez fosfor bombası kullanılarak bombalandığını kaydetti.

Açıklamada, Çemço, Saca, Girê Amediyê ve Girê Cûdî savaş mevzilerinde de taktik nükleer bomba ve kimyasal silah kullanıldığı ifadeleri yer aldı. Açıklamada "taktik nükleer bomba" tanımına ilişkin şu bilgiler verildi: "'Stratejik nükleer silahlar' genellikle yüksek veya kıtalararası bir menzilde fırlatılabilen nükleer silahları ifade ederken, daha kısa menzilli kullanım için tasarlanmış olanlara ise 'taktik nükleer silahlar' veya 'taktik nükleer bombalar' adı veriliyor. Etki çapı 1 ile 3 km arasında olan, sahada NATO üyesi ordularda tugay büyüklüğünde birlikler için üretilen ve bir tür mini atom bombası etkisinde olan bu silahlar için taktik adı verilse de, çoğu zaman bunlar stratejik amaçlar için devreye konulur."