29 Eylül 2024 Pazar

SOCAR çalışanlarına grev çağrısı: İsrail'in suçuna ortak olma 

Aliağa SOCAR önünde Filistin İçin Bin Genç'in çağrısıyla bir araya gelenler, SOCAR'ın katil İsrail'in tükettiği petrolün yüzde 40'ını karşıladığını kaydetti. SOCAR çalışanlarına greve çıkma çağrısı yapıldı. 

Filistin İçin Bin Genç'in çağrısıyla İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan SOCAR önünde eylem yapıldı. "Soykırıma liman yok", "SOCAR petrol taşıyor, İsrail vuruyor", "NATO'dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın", "Soykırım sürüyor, SOCAR soykırıma petrol taşıyor" dövizlerinin taşındığı eylemde,  "Tüm dünyada soykırımcı olduğu tescilli olan Siyonist İsrail, 1 yıldır Filistin'de uyguladığı katliamdan sonra Lübnan'da da katliamlara girişti" denildi.

Türkiye'nin işgalci İsrail ile ilişkilerini sürdürdüğü ve bu durumu ikiyüzlü politikalarla desteklediği vurgusunun yer aldığı açıklamada, "Türkiye savaşın başından beri İsrail'le ilişkilerini kesmemiş, kesmiş gibi yaparak ikiyüzlü politikalarla İsrail'i desteklemiştir" ifadesi yer aldı.

SOCAR'ın İsrail'e petrol sağladığına dikkat çekilerek, "SOCAR İsrail'e kan akıtmaya devam ediyor. Akan petrol vanasını kapatın" çağrısında bulundu ve SOCAR'ın İsrail'in tükettiği petrolün yüzde 40'ını karşıladığı belirtildi.

Eylemde, "Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" ve "Katil ABD Filistin'den defol" gibi sloganlar atıldı. Ayrıca, "Suça ortak olma, grevi örgütle" vurgusu yapılarak SOCAR çalışanlarına greve çıkma çağrısı yapıldı. "Şimdi Filistin halkı ile gösterilen dayanışma, Lübnan halkı için de gösterilmeli" ifadesinin kaydedildiği açıklamada, "Bu zulmün ortağı olmayın" denilerek işçilere birlik olma çağrısında bulundu.

Eylem, emperyalizme karşı ortak mücadele vurgusu ile sona erdi.