30 Eylül 2024 Pazartesi

Zamlar yine üst üste geldi

Ankara'da ekmek 6,50'ye yükselirken, çaya bir ayda ikinci zam yapıldı. Şarap bazlı içeceklerin fiyatına da yapılan zamla 50 liraya yükselirken, benzine de yeni bir zam yapılması bekleniyor. 

TÜİK gerçek dışı enflasyon oranlarıyla gerçeği gizlemeye çalışırken, zamlar devam ediyor. Ankara'da ekmeğe zam geldi. Çay ve alkol fiyatları da zamlandı.

Öte yandan benzine de yeni bir zam yapılması bekleniyor. 

EKMEK 6,50 LİRAYA YÜKSELDİ
Ankara'da fırıncılar artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam kararı aldı. 200 gram ekmeğin fiyatı 3 liradan 4 liraya çıktı. Ata ekmeği 8 lira olurken, kepek Ekmek ise 6,50 liraya yükseldi.

Ankara Fırıncılar Odası'nın yayımladığı yeni liste şu şekilde:

ÇAYA YÜZDE 9,5 ORANINDA ZAM
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmasının ardından fiyat artışları sürüyor.

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi.

Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

Çaya temmuz ve ağustos aylarında yeni zamların gelebileceği öngörülüyor.

ALKOLE ZAM
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, şarap bazlı içeceklere zam geldiğini açıkladı. Aybaş, alkollü içeceklere gelen zammı Twitter hesabı üzerinden yaptığı "Şarap bazlı içecekler 50 TL oldu" paylaşımıyla duyurdu.

Aybaş'ın paylaştığı listeye göre; şarap bazlı içecekler 50 lira olurken, başka bir kokteyl markasına ait alkollü içeceklerin fiyatı ise 180 lira oldu.