25 Eylül 2024 Çarşamba

'Zalimlerin saltanatını birlikte yıkalım'

Örnek Cemevinde Alevilerle bir araya gelen Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat, Dilek Odabaş ve HDP İl Eşbaşkanı Ferhat Encü 14 Mayıs seçimleri için oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Sadece parlamentoda değil sokakta da mücadele yürüttüklerini belirten vekil adayları Yeşil Sol Parti'nin programında İnanç Başkanlığı'nın kurulacağı beyanının olduğunu aktardı.

İstanbul'da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 3. bölge milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Vekil adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat, Dilek Odabaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ferhat Encü ile il yöneticileri Esenyurt'ta bulunan Örnek Cemevinde Alevilerle bir araya geldi. 

ÇAM: BÖL, PARÇALA SİYASETİ DEĞİLİZ BİZ
Heyeti karşılayan Örnek Cemevi Şube Başkanı Hüseyin Çam, "Zalimin zulmünden kurtulduğumuz bir gün olur. Başarılar diliyorum çıktığınız bu yolda, böl, parçala siyaseti değiliz biz" dedi. 

FIRAT: CEMEVLERİ İBADETHANEDİR
Milletvekili adayı Celal Fırat AKP-MHP-Hüdapar faşizmine karşı Yeşil Sol Parti'de buluşmaya çağırdı ve şöyle devam etti: "Ramazan Bayramını kutluyorum. Kültür Bakanlığı birimize bizi (Cemevlerini) koymaya çalışıyorlar. Cemevleri ibadethanedir."

OTLU: OY KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Çiçek Otlu da 14 Mayıs seçimlerinde herkesin bilinçli ve stratejik oy kullanması gerektiğinin altını çizdi. Geçmiş dönemlerde HDP'nin bir baraj sorunu olduğu için oy çağrısı yaptıklarını hatırlatan Otlu, "Şimdi baraj sorunu görmüyoruz biz gerçekten AKP-MHP rejiminin gitmesi için oy kullanmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ALTILI MASADA BİZİ KATLEDENLER VAR'
Aleviler olarak bugüne kadar inkar edildiklerini, eşit yurttaş görülmediklerinin altını çizen Otlu, ibadet haklarının, inanç özgürlüklerinin bu ülkede hiçbir zaman olmadığını söyledi. AKP-MHP iktidarına karşı oldukları kadar CHP-İYİP'in de yer aldığı Altılı Masa'ya da itiraz ettiklerini kaydeden Otlu, sebebini ise şöyle açıkladı: "O masada bizi katledenler var. Sivas katliamına onay verenler var. Karamollaoğlu'nu o masada görüyoruz, Suruç katliamını yapan Davutoğlu'nu masada görüyoruz. Bu masaya itirazımız var. O yüzden Yeşil Sol Parti'nin demokratik Alevi hareketi başta olmak üzere tüm taleplerini, Kürt özgürlük hareketinin eşit yurttaşlık, statü hakkı, kadın özgürlük mücadelesinin taleplerine kadar istiyoruz. Kadın cinayetlerinin durduran gerçek eşitlik ve özgürlük isteyen bir partiyiz" dedi.

'SADECE PARLAMENTODA DEĞİL SOKAKTAYIZ'
Otlu, İstanbul Sözleşmesinin iptaline karşı sokak eylemlerinden herhangi bir kadın cinayeti davasında mahkeme salonlarına, 6284 sayılı yasa için 8 Martlardan 25 kasımlara kadınların hakları için mücadele ettiklerini söyledi ve Yeşil Sol Parti'nin sadece parlamentoda siyaset yapan bir parti değil aynı zamanda sokak siyasetini önemseyen ve sokakta olan bir parti olduğunu da kaydetti. 

'OYLARINIZA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Kürtlere ve Alevilere uygulanan inkar, imha ve asimilasyon politikalarına dikkat çeken Otlu, inkar rejimine karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini de ekledi. "Herkesin inanç özgürlüğünü savunuyoruz. Bizim de haklarımızın eşit bir şekilde savunulması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Otlu, şöyle devam etti: "14 Mayıs'ta herkesi bilinçli oy kullanmaya çağırıyoruz. Yeşil Sol Parti'ye oy verilmesini talep ediyoruz aynı zamanda da oyumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz. HDP seçimlere giremediği için sandık görevlisi olamayacağız. Herkesi müşahit olmaya, okullarda sandık görevlisi olmaya çağırıyoruz. Halkımızın vereceği görevi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz. Karanlıktan aydınlığa gideceğimizi, özgürlüğümüze bir adım daha yaklaşacağımızı biliyoruz. Zalimlerin saltanatını yıkacağız. Alevi halkının bir evladı olarak Hızır yoldaşımız olsun diyerek yardımınızı istiyorum."

ENCÜ: İNANÇ BAŞKANLIĞINI KURACAĞIZ
HDP İstanbul Eşbaşkanı Ferhat Encü de parti programına işaret etti. "Diyanet Başkanlığı tüm inançları asimle etme, devletin kodlarını topluma enjekte eden bir kurumdur" diyen Encü, İnanç Başkanlığını kuracaklarını söyledi.