23 Eylül 2024 Pazartesi

'Zafere kadar durmadan daima ileri yürüyeceğiz'

Gazi Mezarlığında devrim şehitleri için bir araya gelen sosyalistler, ölümsüzlerden öğrenerek yürüyüşü sürdüklerinin altını çizdi. Her bir devrim şehidinin kendi döneminin ileri atılanı olduğunu kaydeden sosyalistler, "Daima İleri" parolasıyla kazanana kadar ileri atılacaklarının ve kazanacaklarının sözünü yineledi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla, Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında devrime can suyu olanlar Gazi Mezarlığında anıldı.

Sağanak yağış ve fırtınaya rağmen mezarlıkta gerçekleşen anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve devrim şehitlerinin aileleri de katıldı.

'ZAFERE KADAR DURMADAN DAİMA İLERİ'
"Ölümsüzlerin izinde daima ileri" pankartının açıldığı anma, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuyla başladı. Hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz Kazanacağız" şiiri okundu. Devrim şehitlerinin yaşamlarını, onların mücadele içerisindeki eylemliliklerini kendilerine rehber edineceklerinin altını çizen sosyalistler, "Daima ileri" parolasındaki gibi zafere kadar durmadan ileri yürüyeceklerini vurguladı.

Anmada sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganı atıldı.

'ONLARDAN ÖĞRENEREK YÜRÜYORUZ'
İlk sözü alan ÖTSP Temsilcisi, bir Kasım ayında daha ölümsüzlerin huzurunda bir araya geldiklerini dile getirdi. "Biz bu yola çıkarken onların isimlerini, hayatlarını öğrendik" denilen konuşmada, yolda yürürken ölümsüzlerden öğrenmeyi sürdürdüklerini kaydetti, "Sadece nasıl devrimcilik yaptıklarını değil, sorunları nasıl çözdüklerini; zor zamanlarda da onların neler yaptığını öğrenerek yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

'ONLARIN YÜZLERİNİ YERE EĞDİRMEYECEĞİZ'
Devrim şehitlerinin mücadele bayrağını kendilerine devrettikleri söylenen konuşmada, şöyle devam edildi: "Biz de onların huzurunda bu bayrağı yere düşürmeme sözünü veriyoruz, onlardan öğrenmeye devam edeceğiz. Onlarla birlikte onları omuz başımızda hissederek yürümeye devam edeceğiz. Önümüze ne engel çıkarsa çıksın, hangi şartlarda olursak olalım onların yüzlerini yere eğdirmemek için huzurlarında bir kez daha and içiyoruz."

'DAİMA İLERİ GİDECEĞİMİZİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ'
Kasım'ın gerek tek tek gerekse kolektif olarak bu yıl ki "Daima İleri" parolasına uygun hareket etmenin çağrısı olduğu dile getirilen konuşmada, "Onlar en zor anlarda beklemeden ileri çıktılar. Her bir yoldaş kendi döneminin en ileride gidenidir. Bizden beklenen de budur. Hem bireysel hem kolektif olarak daima ileri gideceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

'DAİMA İLERİ PAROLASINI HER ZAMAN YÜKSELTİYORUZ'
ESP İstanbul İl örgütü adına yapılan konuşmadaölümsüzlerin izinden "Daima İleri" parolasını her zaman yükselttikleri hatırlatıldı. Konuşmada, "Gazi Mezarlığındayız. Burada kimler yok ki yoldaşlar; devrimci önderler burada, Rojava devrimini kanlarıyla yükselten, büyüten devrimciler burada; Dersim dağlarında ölümsüzleşen İrfanlar burada, Kilis şehitleri burada, cins özgürlükçü bir dünyayı feda ruhuyla bezeyen devrimci, komünist kadınlar burada, birleşik mücadelenin neferleri burada, Gazi barikatlarında yükselen partinin politik pratik ideolojisini büyüten Hasan Ocaklar da burada" denildi.

'BİZİM İÇİN ONLARI ANMAK MÜCADELEYİ BÜYÜTMEKTİR'
Mezar başlarında gerçekleşen anmaların ölümsüzler adına bir yas tutmak olmadığının altı çizilen konuşmada, "Bizim için onları anmak mücadeleyi büyütmektir. Bizi bu fırtınada, yağmurda buraya getiren onların 'Daima İleri' parolasıdır. Korkularımıza teslim olmamanın, onların izinden devrimci mücadeleyi büyütmenin parolasıdır onlar" vurgusu yapıldı.

'TABİİ Kİ BİZ KAZANACAĞIZ'
Cumartesi Anneleri'nin haftalardır tüm saldırılara rağmen geri adım atmayarak, elde ettikleri kazanımı hatırlatan, iradenin önemine dikkat çekildi. Konuşma, şöyle devam etti: "Biz de buradan tekrar devrim sözümüzü onların huzurunda veriyoruz. Bizim için bu mücadeleyi büyütmek onların bıraktığı yerden mücadele bayrağını dalgalandırmaktır. Bizler politik özgürlüğün kazanılmasıyla, faşist şeflik rejiminin yenilmesiyle, yıkılmasıyla onlara sözümüzü yerine getireceğiz. Ve tabii ki de biz kazanacağız!"

Anmanın ardından Gazi Mezarlığında, mezarı bulunan devrim şehitlerinin mezarlarına karanfil bırakıldı.

KİLİS ŞEHİTLERİNİN MEZAR BAŞI ANMASI
Sosyalistler anmayı, Kilis şehilerinin mezar başında da sürdü. Saygı duruşunda bulunan sosyalistelr, Kilis şehitlerinin mezar başına karanfil bıraktı.