24 Eylül 2024 Salı

Zîlan Destan Köln'de anıldı

Rojava'da ölümsüzleşen Zîlan Destan, Almanya'nın Köln kentinde yapılan etkinlikte anıldı.

Almanya'nın Köln kentinde Rojava'da 13 Haziran'da devrimci görevler sırasında ölümsüzleşen Zîlan Destan'ı andı.

Anma, Zîlan Destan ve İzmir'de faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz şahsında ölümsüzler anısına saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Anmada MLKP adına yapılan konuşmada, sınıflar mücadelesinde milyonlarca devrimcinin ölümsüzleştiği, her birisinin ödediği bedel ideolojik ve pratik olarak devrimci duruşun ifadesi olduğu vurgulandı.

Zîlan Destan'ın Ayşe Deniz Karaçagil, Ivana Hoffmann ve Baran Serhat'tan devraldığı bayrağı ölümsüzleşene kadar taşıdığı vurgulanan konuşmada, "Sömürgeci AKP-MHP diktatörlüğü Kafkaslar'da, Akdeniz'de, Ortadoğu‘da katliamlara devam ediyor. İzmir HDP'ye yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz yoldaş katledildi. Onun için kurumlarımıza sahip çıkmalıyız" denildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada, "Zîlan Destan, IŞİD'in Kobanê kuşatması sırasında ailesiyle birlikte Bakurê Kurdistan'a geçti. Destan Temmuz'un ölümsüzleşmesinin ardından Rojava'ya geçen Zîlan, burada kadın özgürlük bilinciyle ev ev, şehir şehir, elde silah, halk toplantıları, kitle gösterileriyle Rojava'da sosyalizmin inşası için çalıştı" diye kaydedildi, "Onu herkese anlatmalı, kavratmalıyız" diye vurgulandı.

Şehit Aileleri Kurumu KOMAV adına yapılan konuşmada "Deniz ve Zîlan yoldaşlarımıza bağlı kalacağız, onların taşıdığı bayrağı taşıyacağız" diye konuştu.