22 Eylül 2024 Pazar

Yurtsuzlar: Yaşamlarımız bir asansör halatına bağlanamaz

Beşiktaş'taki Cumhurbaşkanlığı Ofisi önünden KYK yurtlarındaki asansörlerin denetlenmemesine tepki gösteren Yurtsuzlar, "Bizim yaşamlarımız bir asansör halatına bağlanamaz. Asansör ihmalleri kader değil. Siz bizi kader niyetine cinayete götürüyorsunuz ve her gün bizi öldürüyorsunuz" dedi.

Yurtsuzlar, Beşiktaş'ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Ofisi önünde yaptıkları eylemle KYK yurtlarında asansörlerin denetimlerinin yapılmaması ve sürekli bozulmasına tepki gösterdi.

"1 ayda yurtlarda 35'ten fazla asansör düştü. Asansörleri denetle" pankartı açılan eylemde, AKP-MHP iktidarının tarikat ve cemaatlere milyonlarca lira akıtırken öğrenci yurtlarındaki asansörlerin denetlenmediğine dikkat çekildi.

1 ayda öğrenci yurtlarındaki en az 35 asansörün düştüğü kaydedilen eylemde, "Bizim yaşamlarımız bir asansör halatına bağlanamaz. Asansör ihmalleri kader değil. Siz bizi kader niyetine cinayete götürüyorsunuz ve her gün bizi öldürüyorsunuz. Hala çıkıp da ses çıkarmıyorsunuz, çıkıp da 'Asansörleri denetliyoruz' diyemiyorsunuz" denildi.

Eyleme polis saldırarak üniversite öğrencilerini işkenceyle gözaltına aldı.

Eylem boyunca, "Katil KYK", "Ölmeye değil okumaya geldik" sloganları atıldı.