1 Ekim 2024 Salı

Yurtiçi Kargo çalışanı Rana'nın adresini paylaşarak linç çağrısı yaptı

Kadıköy'de polisin şiddetine maruz kalan Rana B. Yurtiçi Kargo'da çalışan bir erkek tarafından tehdit edilerek adres bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Kadıköy'de Rana B'yi, şiddet uygulayarak gözaltına almaya çalışan 2 polis tepkiler üzerine açığa alınmış, daha sonra polisler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerine iade edilmişti. Yurtiçi Kargo'da çalışan bir erkek ise Rana B'yi ölümle tehdit ederek adres bilgisini paylaştı.

Bu süreç boyunca genç kadın, sosyal medya üzerinden linç edilmiş. Bir Yurtiçi Kargo çalışanı da şirketin müşteri veri sistemine girerek kadının adresine ulaşmış ve daha önce ele geçirdiği Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Yurtiçi Kargo çalışanı, hesaptan yaptığı paylaşımda "Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz" ifadeleriyle kadını hedef gösteren paylaşımlar yaptı.

Öte yandan, söz konusu linç çağrısı üzerine sosyal medyada #YurticiKargoCevapVer hastagi açıldı. Yurtiçi Kargo ise "konunun şirketleriyle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmadığını" iddia ederek, "Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir" açıklaması yaptı.