23 Eylül 2024 Pazartesi

Yurt öğrencilerinden Rize Valisine: İdare çay gününden başka bir şey bilmiyor

Dün akşam Rize'deki KYK yurdunda asansör 9. kattan düştü, çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrencilerin tepkisini dindirmek için sorumlulardan hesap soracağını iddia eden Vali Baydaş'a öğrenciler, "Asansörde sorun var dediğimizde, bize asansörle gitmeyin o zaman merdivenden çıkın deniyor" diye yanıt verdi. Aynı saatlerde Isparta KYK yurdunda da öğrencilerin asansörde kaldığı öğrenildi.

KYK yurtlarında kalmak zorunda olan öğrenciler her gün ölümle burun buruna geliyor. Bir hafta önce Aydın'daki KYK yurdunda asansörün zemine çakılmasıyla katledilen Zeren Ertaş'ın ardından yurtlarda yaşanan ihmaller de tek tek ifşa ediliyor. Yurtlarda kalan öğrenciler, paylaştıkları videolar ile defalarca şikayet etmelerine rağmen arızalı asansörlerin bakımlarının yapılmadığını, çok kez asansörde kaldıklarını, kendi imkanlarıyla asansörden çıktıklarını dile getiriyor, ölmeden sorunların çözülmesini istiyor.

Bu tepkiler sürerken dün akşam Rize'de KYK yurdunda asansör 9. kattan düştü, Isparta'da ise öğrenciler KYK yurdundaki asansörde kaldı.

RİZE'DE ASANSÖR 9. KATTAN DÜŞTÜ
Rize Ayder Kız KYK Yurdunda öğrenciler, 9. kattan düşen asansörün görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yaralanan öğrencilerin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, olay yerine gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, tepkileri dindirmek için sorumluların görevlerine son verileceğini iddia etti.

Ancak öğrenciler valinin yüzüne sorumsuzluklarını vurdu. Vali Baydaş konuşurken öğrenciler, "Biz buraya geldik geleli asansör tamir edilmedi, idaremiz çay günü yapmaktan başka bir şey bilmiyor", "Asansörde sorun var dediğimizde, bize asansörle gitmeyin o zaman merdivenden çıkın deniyor" diye yanıt verdi.

ISPARTA'DA ÖĞRENCİLER ASANSÖRDE KALDI
Isparta KYK Yurdunda ise öğrenciler asansörde kaldı. Öğrenciler kendi imkanlarıyla asansörden çıktı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, #KatilKYK etiketi kullanılarak "Israrlı ve sistematik ihmalleriniz ile canımıza kast ediyorsunuz! Yaşamlarımızı çalmanıza izin vermeyeceğiz" denildi.