23 Eylül 2024 Pazartesi

Yüksel direnişine destek olduğu için işten çıkarılan Keskin: Kazanacağım

Çankaya Belediyesi'nde Yüksel direnişine destek verdiği için haksız ve hukuksuz yere işten atılan Yasin Keskin, belediye binası önünde işten çıkarılmasına tepki gösterdi. 6 yıldır belediyede çalışan Keskin'e, halk da dayanışma gösterdi.

6 yıldır Çankaya Belediyesi'ne bağlı ÇANPAŞ şirketinde çalışan Yasin Keskin, 31 Ocak'ta "Yasadışı örgütler müzahirinde gösteri ve etkinliklere katıldığına dair istihbari bilgi notu olduğu" iddiasıyla işten çıkarıldı. Keskin, Çankaya Belediyesi önünde bir açıklama yaparak, duruma tepki gösterdi. Açıklamada "İşimi geri istiyorum" pankartı açılırken, Keskin'e destek olan halk "Yasin Keskin yalnız değildir" dövizleri taşıdı.

5 yıl özel güvenlik görevlisi, 1 yıl da katı-atık çöp toplama biriminde çalıştığını belirten Keskin, haksız ve hukuksuzca işten çıkarıldığını aktardı. Özel güvenlik kimlik kartının iptal edilmesi sonucu belediye ve DİSK Genel-İş 1 No'lu Şube arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi hükümlerinden yararlandığını dile getiren Keskin, bu süreçte kimliğini geri alabilmek için Ankara Valiliği'ne dava açtığını kaydetti.

Açtığı davada 8. İdare Mahkemesi'nin "yürütmeyi durdurma" talebinin reddedildiğini ifade eden Keskin, davayı taşıdığı İstinaf Mahkemesi'nde süreç devam ederken belediyenin 8'inci İdare Mahkemesi'nin ara kararını ve "Yasadışı örgütler müzahirinde gösteri ve etkinliklere katıldığına dair istihbari bilgi notu olduğu" beyanını esas alarak kendisini işten attığını belirtti.

DİSK/Genel-İş ve Çankaya Belediyesi'yle yaptığı görüşmelerden olumlu bir yanıt alamadığını kaydeden Keskin, "Hakkımda adli herhangi bir soruşturma, dava veya hüküm olmamasına rağmen Çankaya Belediyesi yönetimi kendimi aklamam gerektiğini söylüyor. Çankaya Belediyesi TİS maddelerinin iş güvencesi hükümlerini ihlal etmiş ve suç işlemiştir" dedi.

DİSK/Genel-İş'i TİS maddelerine sahip çıkmaya ve işçilerin arkasında durmaya çağıran Keskin, polisin suçlama nedeninin Yüksel Direnişi'ne destek eylemine katılması olduğunu aktardı. "Açlık grevinde ölmek üzere olan akademisyenlere destek eylemlerine CHP milletvekilleri başta Veli Ağbaba, Eren Erdem olmak üzere birçok CHP yöneticisi katılmıştır. CHP'li olarak partinin çağrısına uyarak Yüksel Caddesi'ndeki etkinliklere dayanışmacı ve gözlemci olarak katıldım. Çankaya Belediyesi ise emniyetin bu suçlaması sonucunda beni haksız hukuksuz, keyfi bir şekilde işten çıkarmıştır, bunu bütün işçi sınıfının ve emek dostlarının bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında Keskin'e destek veren kitle, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Yasin Keskin işe geri alınsın" sloganları attı. Keskin, eylemlerini sürdüreceğini belirtti.