7 Ekim 2024 Pazartesi

Yüksekova'da patlama sonrası ev baskınları: Çobanlara işkence

Yüksekova'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından yapılan ev baskınlarında, aralarında çobanların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Çobanların gözaltında işkence gördüğü bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün öğle saatlerinde askeri personel taşıyan zırhlı minibüsün geçişi esnasında patlama meydana geldi. Yüksekova-Şemdinli karayolunun Aşağı Ölçek (Yêkmala Jêri) köyü mevkiinde meydana gelen patlamada, 11'i ağır 19 asker yaralandı.

Patlamanın ardından çevredeki köyler, Yüksekova ve Şemdinli arası yol tüm geliş gidişlere 8 saat boyunca kapatıldı. 

GÖZALTINDA ÇOBANLARA İŞKENCE
Patlamanın olduğu bölgede bulunan Çukurca (Pagê), Yukarı Ölçek (Yêkmala Jêri) köyünde yaşayan 10'a yakın köylüyü ve iki çobanı gözaltına aldı. Köylüler, dün gece geç saatlerde serbest bırakılırken, çobanlar Levent Er ve Harun Geçirgen ise hala gözaltında. Çobanların gözaltında işkence gördüğü belirtildi. Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, patlamaya ilişkin Azad Geçirgen ve ismi öğrenilmeyen 2 kişiyi de ifadeye çağırdı.
 
Gözaltına alınan çobanlar ve ifade vermek için emniyet müdürlüğüne giden 3 kişi için avukat kısıtlaması getirildi. Patlamaya ilişkin şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.