7 Ekim 2024 Pazartesi

ESP: Filistin davasını ve direnişini daha güçlü savunalım

Aksa Tufanı hamlesinin birinci yılında emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin açık desteğiyle siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarının sürdüğünü kaydeden ESP, ancak ne Filistin halkının direnişinin ne de dayanışmanın kırılabildiğini kaydetti. Filistin halkının ve direnişinin yanında tereddütsüzce yer almayı sürdüreceklerini vurgulayan ESP, tüm ezilenleri Filistin davasını sahiplenmeye çağırdı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 7 Ekim Aksa Tufanı hamlesinin birinci yılına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. ESP, "Filistin direnişi kazanacak, emperyalizm ve siyonizm yenilecek" dedi. 

'NE FİLİSTİN DİRENİŞİ NE DE DAYANIŞMA KIRILABİLDİ'
ESP'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "7 Ekim Aksa Tufanı hamlesi Filistin'de siyonistlerin soykırımcı işgal ve saldırılarının adeta 'normal' karşılandığı bir zamanda sessizlik ve riya perdesini yırttı. Dünya çapında Filistin direnişi ekseninde devrimci ve enternasyonalist bir saflaşma yarattı. Dosta düşmana direnişin aynasını tuttu. Bu coğrafyadaki faşist şeflik rejimi dahil olmak üzere siyonistlerin işbirlikçilerinin maskesini düşürdü. Geçen bir yılda emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin açık desteğiyle siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırımı hız kesmedi. Lübnan'ı da kapsayan bir saldırganlıkla genişledi. Ama ne Filistin davası ve direnişi ne de Filistin direnişiyle dayanışma hareketi kırılabildi.

'FİLİSTİN DAVASINI VE DİRENİŞİNİ DAHA GÜÇLÜ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
"Devrimci sosyalistler olarak bu bir yılda büyük bedeller ödeyen Filistin halkının ve direnişinin yanında tereddütsüzce yer aldık, almaya devam edeceğiz. Tüm ezilenleri Filistin davasını ve direnişini daha güçlü savunmaya çağırıyoruz. Selam olsun Filistin direnişine. Filistin direnişi kazanacak, emperyalizm ve siyonizm yenilecek."