7 Ekim 2024 Pazartesi

Polis ve idare işbirliği Ayşenur ve İkbal için yapılacak açıklamayı engelleyemedi

Semih Çelik tarafından vahşice katledilen Ayşenur ve İkbal için öğrencisi oldukları okulda yapmak istenen anma ve basın açıklaması polis ve idare işbirliğiyle engellendi. Okul önünden kalkanlarla uzaklaştırılan çok sayıda kişi, "kız kardeşlerimiz katledilirken bu kadar polis neredeydi" dedi. 

İstanbul'da vahşice katledilen Ayşenur Hilal ve İkbal Uzuner'in okulu Eyüpsultan Oğuz Canpolat Anadolu Lisesinde yapılmak istenen anma ve açıklama polis ve idare işbirliğiyle engellendi. 

Okulun öğrencileri ve mezunları bugün Ayşenur ve İkbal için okulda bir anma ve basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurmuştu. Açık çağrının ardından kadın katliamlarına karşı çok sayıda okul önünde bir araya geldi. Ancak okula polis yığıldı, öğrencilerin önüne kalkanlarla barikat kuruldu.

Öğrenciler, "katillere barikat kurun" diyerek tepki gösterdi. 

'BARİKATLARI DİRENEN ÖĞRENCİLERE DEĞİL KATİLLERİN ÖNÜNE ÇEKİN'
Mezunlar ve basın emekçileri okuldan çıkarılırken, okul önünde bekleyişini sürdüren çok sayıda kişi de kalkanlarla uzaklaştırıldı. Kısa bir açıklama yapan Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyesi Zeynep Tekin, "14.30'dan beri burada bekliyoruz. Okul önünde basın açıklaması ve eylem yapmamız engellendi. Kalkanlarla ilerlettiler bizi. Ancak öğrencilerin iradesini kıramadılar. Okulun öğrencileri ve mezunları burada açıklama yaptı. Okulun idaresi ve polisler bize çok korkunç davrandılar. Bu barikatları katillerin önüne çekmeyenler, protesto yapmak isteyen öğrencilere çektiler. Bizimle müzakere yapmak istediler ama katillerle müzakere içinde olmamız mümkün değil. Biz onlarla uzlaşmayacağız. Okulun idaresini de buradaki polisleri de teşhir ediyoruz. Bu barikatları direnen öğrencilere değil katillerin önüne çekin" dedi. 

Okulun önünde bekleyen çok sayıda kişi de "Bu kadar polis kız kardeşlerimiz öldürülürken neredeydi" dedi. 

'ERKEK ZULMÜ MEŞRU HALE GELDİ'
Üniversite öğrencisi Sude Bektaş ise "Erkek zulmü meşru hale geldi! Kadın olduğum için kendimi güvende hissetmiyorum artık. Sokakta yürürken, gece evime giderken, evimdeyken rahat uyumak istiyorum! Özgürce yaşamak istiyorum! Kadın cinayetleri politiktir."