25 Eylül 2024 Çarşamba

Yüksekova'da büro açılışı mitinge dönüştü

Yeşil Sol Parti'nin Yüksekova'da büro açılışı mitinge dönüştü. Binlerce kişinin katıldığı açılışta konuşan Sezai Temelli, faşist ve ceberrut anlayışa son vereceklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilk seçim bürosunu açtı. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca, Sait Dede ve binlerce kişi katıldı.

Çerxa Şoreşê marşı ve saygı duruşuyla başlayan açılış halkın coşkusuyla mitinge dönüştü.

İlk sözü alan Feleknas Uca, bu seçimde özgürlük ve demokrasinin kazanacağını söyledi. Uca, "Bizi yok etmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap oldunuz. Ne olursa olsun özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. İşte halkımız burada buna en iyi cevabı veriyor. Bu yürüyüşümüz özgürlüğün ve demokrasinin yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı.

Van milletvekili Sezai Temelli ise, faşist ve ceberrut anlayışa son vermek için geldiklerini söyledi. İktidarın müzakare masasını devirmesine dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti: "O masa aslında barışın, özgürlüğün, demokratik çözümün, Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının umut masasıydı. Türkiye ve Ortadoğu halklarının umudu olan Sayın Öcalan'ın masasını devirdiler. Biz o masayı 14 Mayıs'ta yine ayaklarının üzerine koyacağız ve çözümü aramaya devam edeceğiz. Masa devrildi ve 8 yıl boyunca bu ülkede her türlü zulüm yaşandı. Tüm siyasetçilerimiz cezaevinde. Ülkenin tüm kaynaklarını savaşa ayırdılar. Bu halkın sofrasından çalıp savaşa yatırdılar."

Açılış boyunca "Bijî Serok Apo", "Şehit namirin", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Gever faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

Konuşmaların ardından binlerce kişi uzun süre halaya durdu. Programın ardından gençler sloganlarla mahallelere dağıldı. Bu sırada polis gaz bombaları ve tazyikli suyla gençlere saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, birçok kişi gazdan etkilendi.