25 Eylül 2024 Çarşamba

Yüksekdağ: Bizi zindanla test etmeye kalkan faşizme cevabı direnenler verecek

Figen Yüksekdağ, Diyarbakır merkezli siyasi soykırım saldırısına tepki gösterdi. Yüksekdağ'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Şimdi Yeşil Sol Parti saflarında daha yüksek kararlılıkla, iki kat enerjiyle ve daha büyük kazanmak için birleşmenin, çalışmanın zamanıdır. Her yerde inadına 'buradayız' demek boyun borcudur. Sandıklar halkların iradesiyle, sokaklar dayanışma ve dirençle dolup taşsın" ifadelerine yer verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sosyal medya hesabından Diyarbakır merkezli siyasi soykırım saldırısına tepki gösterdi.

Halen Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde rehin tutulan Yüksekdağ'ın Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı:
"Demokratik siyasete karşı düzenlediğiniz gözaltı, tutuklama, yalan, kumpas, linç ve ölüm saldırısının sayısını siz de hatırlayamıyorsunuz, biz de. Unutmadığımız tek şey var; hiçbiriniz başaramadınız, başaramayacaksınız. Bu nafile saldırıların sonucunu da unutamayacaksınız.
Şimdi Yeşil Sol Parti saflarında daha yüksek kararlılıkla, iki kat enerjiyle ve daha büyük kazanmak için birleşmenin, çalışmanın zamanıdır. Her yerde inadına 'buradayız' demek boyun borcudur. Yine biz saracağız yaralarımızı ve yine biz başaracağız.
İnançla, cesaretle kenetlenelim ve korkunun, umutsuzluğun çaldığı her kapıyı biz de çalıp 'buradayız' diyelim. Sandıklar halkların iradesiyle, sokaklar dayanışma ve dirençle dolup taşsın. Bizi ölümle, zindanla, hakaretle test etmeye kalkan faşizme cevabı direnenler verecek.
İktidarın her türden saldırısına, hilesine hurdasına karşı, başta sandık güvenliği olmak üzere bütün görev alanlarına sahip çıkalım. Özgür demokratik seçim gönüllüleriyle halk inisiyatifini yükseltelim. Çünkü adalet gelmez, biz sağlamadıkça."