22 Eylül 2024 Pazar

Yüksekdağ: Adaylarımıza, irademize, Kadıköyümüze sahip çıkalım

DEM Parti Kadıköy Belediye Eşbaşkan adayları Nimet Çelebi ve Veysi Eski'yi selamlayan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iki adayın da son derece güçlü olduğunun altını çizerek, "Adaylarımıza, irademize, Kadıköyümüze sahip çıkalım. Umudu karartmadan, direnci düşürmeden bütün kentlerde DEM Parti etrafında birleşelim" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kandıra Hapishanesinden Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan adayları Nimet Çelebi ve Veysi Eski şahsında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) gönüllülerine iradelerine sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Yüksekdağ'ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Kadıköy belediye eşbaşkan adaylarımız Nimet Çelebi ve Veysi Eski şahsında ilçe yönetimimize, partili yoldaşlarımıza, DEM ve demorais gönüllülerine sevgilerimizi gönderiyor, başarılar diliyoruz. 

"Veysi Eski, 7 yılı aşan mahpusluk ve dava süreçlerined avukatlığımı üstlenen değerleri hukukçularımızdan biri. Sadece benim değil sayısız tutsağın, siyasi rehinenin hem avukatı hem en zor zamanlarda mücadele arkadaşı oldu. Aynı yeterlililği ve başarıyı siyasette ve belediye eşbaşkanlığında da göstereceğine inancımız tam. 

"Sevgii Nimet hoca, kamu emekçilerinin fiili meşru mücadelesi, kadın özgürlük hareketi ve Haziran-Gezi hareketinin en uzun ve kapsayıcı alanı olan Kadıköy Dayanışması'nın bağrında var etti politik kimliğini. Nimet hocam sana da yürekten güveniyoruz. 

"İki güçlü eşbaşkan adayıyla, Kadıköy'ün ruhuna, tarihine, taleplerine yakışır yerel yönetimi kazanmaya yürüyoruz. Adaylarımıza, irademize, Kadıköyümüze sahip çıkalım. Umudu karartmadan, direnci düşürmeden bütün kentlerde DEM Parti etrafında birleşelim. Selamlar, sevgiler hepinize."