22 Eylül 2024 Pazar

YS ve SKB sözcüleri Kadın Hakları için Ulusal Konsey'e katıldı

Açlık grevindeki SKB üyesi ve BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz ve Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran, Fransa'nın başkenti Paris'te Kadın Hakları için Ulusal Konsey toplantısına katıldı.
Fransa'nın başkenti Paris'te Kadın Hakları için Ulusal Konsey'in (Conseil Nation des droits des femmes) düzenlediği toplantıya açlık grevindeki SKB üyesi ve BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz ve Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran'ın yanı sıra toplantıya yerli örgüt ve partilerden temsilciler katıldı.
 
Toplantı öncesi söz alan Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran, açlık grevlerine ilişkin konuştu. Ceyran, "DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve bir çok kadın şu anda açlık grevinde. Biz kadınlar olarak bu tür eylemlere daha duyarlı olmamız gerekiyor. Türkiye'de hergün kadına yönelik şiddet, kadın katliamları, çocuk istismarları yaşanıyor. AKP'nin iktidara geçmesiyle daha da arttı. Biz kadınlar olarak sessiz kalamayız, duyarlı olup, harekete geçmeliyiz" dedi.
 
SKB üyesi ve BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz ise "Ben bir anne olarak ve bir kadın olarak açlık grevine duyarsız kalamazdım. Bende bu açlık grevine katılmaya karar verdim. Şu anda Türkiye'de bütün kesimlere bir tecrit uygulanıyor. Burada her kadının birşey yapabileceğine inanıyorum" diye konuştu.