28 Eylül 2024 Cumartesi

YPJ, YJA Star ve KCK'den 8 Mart mesajları

Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde açıklama yapan YPJ, YJA Star ve KCK, kadınların 8 Mart'ını kutladı, tüm kadınları mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), STAR Özgür Kadın Birlikleri (YJA Star) ve Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), yaptıkları açıklamalarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı, mücadeleyi büyütmek için kadınları alanlara çağırdı. 

YPJ: KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİ YÜKSELTME SÖZÜMÜZÜ YİNELİYORUZ
YPJ Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, direnişçi kadın ruhuyla Suriye, Ortadoğu ve dünyadaki bütün kadınların 8 Mart'ı kutlandı, "Mücadele veren savaşçılarımız ve bütün dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadın devriminin örgütlenmesine olan inancımızı hatırlıyoruz" denildi.

Ortadoğu'da kadınların haksızlığa ve soykırımcı zihniyete karşı başkaldırıya öncülük ettiği belirtilen açıklamada, "Clara ve Rosa'ların yıllarca mücadelesiyle yapılan çıkış, kadınlara büyük bir miras olarak kaldı. Clara'nın direnişinden Sara'nın mücadelesine kadın tarihi yeni aşama katetmiştir. Her yıl direniş ve örgütlülüğüyle anlam kazandırılan 8 Mart, Rojava Devrimi ile 9 yıllık emek ve ödenen bedellerle kadın öncülüğünde Suriye bileşenlerine kazanımlar elde ettirdi. ‘Direnişimiz özgürlük, mücadelemiz zaferdir' sloganıyla 2020 yılını anlamlandıran mücadelemiz, 8 Mart ruhunun kazanımlarıdır" ifadeleri yer aldı.

Rojava devrim savunmasında şehit düşen kadınların anıldığı açıklamada, "Ronahî, Zîn, Sara, Amara, Dilovan yoldaşlarımızın ruhuyla Aqide annenin ve güzellik abidesi Hevrin'in ruhuyla kadın özgürlükçü mücadelemizi yükseltme sözümüzü yineliyoruz" denildi.

YJA STAR: ÖZGÜR YARINLAR KADININ YARATMAKTA OLDUĞU DEVRİMDE GİZLİDİR
YJA Star Merkez Karargâh Komutanlığı, 8 Mart'a ilişkin açıklamasında kadınların özgür ve demokratik yaşamı kazanmaya olan inanç ve mücadelesinin büyüdüğünü belirtti.  YJA Star açıklamasında şöyle denildi: "Kadınlar dünyanın birçok yerinde diri diri yakılmış, adaletsizce yargılanmış, recmedilmiş, sözde namus adı altında toprağa gömülmüştür. 2019 yılında dünya ve Ortadoğu coğrafyasında binlerce kadın erkeğin fiziki ve psikolojik şiddetine maruz kaldı. Bu gerçeklik karşısında sessiz kalmayan kadınlar 'Özsavunma en büyük haktır' şiarıyla hareket ederek büyük mücadeleler verdi. Bu mücadele kadın eksenli ve demokratik bir yaşamı yeniden kazanana kadar devam edecektir."

Sadece 8 Mart'ın değil tüm günlerin kadınların olması gerektiğini vurgulayan YJA Star, "Kadınlar her gün soluksuz şekilde varlığını koruma ve özgürlüğünü gerçekleştirme savaşını vermelidir. Çünkü özgür yarınlar kadının yaratmakta olduğu devrimde gizlidir" ifadelerini kullandı.

KCK: TÜM KADINLARI MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı da yaptığı açıklamada, kadın mücadelesinin erkek egemen sisteme korku saldığını belirtti, tüm kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

2019 yılının kadın özgürlük mücadelesi açısından yoğun geçtiği hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dünyanın her yerinde kadınlar ayağa kalkmıştır. 2019 yılı, 2020 yılında kadın özgürlük mücadelesinin daha güçlü geçeceğini göstermiş; erkek egemenlikli sisteme büyük bir korku salmıştır. 2020 8 Mart'ını kutlarken tüm dünya kadınlarını, daha geniş bir yelpazede bir araya gelerek kadının varlığının ve güçlenmesinin temeli olan toplumculuğu dağıtan, bireyciliği ve maddiyatçılığı öne çıkaran kapitalist moderniteye karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."