24 Eylül 2024 Salı

Young Struggle'ın 'Direniş zamanı' yaz kampı başladı

Young Struggle'ın bu yıl "Direniş zamanı" şiarıyla gerçekleştirdiği yaz kampı Almanya'nın Kiel kentinde Avrupa'da yaşayan Türkiyeli, Kürdistanlı ve Avrupa halklarından çok sayıda gencin katılımıyla başladı.

Young Struggle'ın (Gençlik Mücadelesi), bu yıl "Direniş zamanı" şiarıyla gerçekleştirdiği yaz kanpına Avrupa'da yaşayan Türkiyeli, Kürdistanlı ve Avrupa halklarından çok sayıda genç katıldı.

Almanya'nın Kiel kentinde düzenlenen kampta etkinlikler, Rojava devriminde ölümsüzleşen MLKP savaşçısı İvana Hoffmann şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Young Struggle temsilcisi yaptığı konuşmada "Young Struggle 2010 yılında kurulan Almanya, İsviçre, Fransa ve İngiltere'de faaliyet gösteren bir sosyalist gençlik örgütüdür. Kapitalizme, faşizme, emperyalizme ve ataerkilliğe karşı mücadele eden bir gençlik örgütüdür" diye belirtti. Bu yılki yaz kampının faşizmin, ırkçılığın ve gericiliğin yükseldiği koşullarda gerçekleştirildiği ifade edilen konuşmada, "Koronavirüs salgının başlamasıyla beraber hepimiz kapitalist sistemi bir kez daha sorgulamaya başladık. Yaşadığımız bu kapitalist sistem biz gençlere geleceksiz bir dünya sunuyor. Bu ve diğer birçok nedenden dolayı Young Struggle üyeleri olarak mücadelemizden, kararlığımızdan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz ve kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz" diye vurgulandı.

AvEG-Kon adına yapılan konuşmada, gençliğin koronavirüs sürecinin başlamasıyla birlikte kapitalizme ve faşizme karşı başarılı mücadele yürüttüğü vurgulandı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) temsilcisi ise "Kadın özgürlük mücadelesi ve toplumsal mücadelenin en ön saflarında genç kadınlar var. Küresel çapta kadın katliamlarına, ırkçılığa, işsizliğe, haksız savaşlara karşı gençliğe, genç kadınlara önemli görevler düşüyor. Kapitalizme karşı gençlik, özgürlüğün ve geleceğin adı olacak" diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Jiyan Arjin, Grup Mozaik'ten İbrahim Topal'ın ezgileriyle gençler halaylar çekti.