22 Eylül 2024 Pazar

Young Struggle üyelerinin açlık grevi eylemi ikinci gününde

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın üyelerinin, hapishanelerde tecridin sona erdirilmesi, hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle Berlin'de başlattığı açlık grevi eylemi ikinci gününde devam etti.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle üyeleri dün başlattıkları açlık grevi eylemini ikinci gününde sürdürdü. Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan açlık grevi eylemi, hapishanelerde tecridin sona erdirilmesi, hasta tutsakların ölüme terk edilmesine ve hak gasplarına son verilmesi talepleriyle gerçekleştiriliyor.

Sosyalist gençler açlık grevinin ikinci gününde Oranienplatz'da Türk devletinin hapishanelerde Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutsaklara dönük tecrit ve hak ihlallerine karşı ses olmak için eyleme başladıklarını vurguladı ve egemen sınıfların hapishaneler politikasının her yerde aynı olduğunu, mücadelenin de her yerde büyütülmesi gerektiğini kaydetti.

Öğleden sonra Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu'na bağlı ATİF derneğini ziyaret eden sosyalistler, bir süre burada dernek sakinleriyle sohbet ettiler.

Sosyalist gençler akşam saatlerinde de bir panel düzenlediler. Panelde Türk devletinin kuruluşundan bu yana izlediği hapishaneler politikası ve tutsaklar üzerindeki baskılar ve katliamlar dönemsel olarak anlatıldı. Panelde, faşist Türk devletinin tutsaklara dönük saldırılarına karşı devrimci tutsakların ve hareketin içeride ve dışarıdaki direnişine dikkat çekildi.

Öcalan üzerindeki ağır tecridin ve hapishanelerde 27 Ekim'den bu yana süren açlık grevlerinin anlatıldığı panelde, dışarıda süren dayanışma açlık grevleri, ESP ve SGDF'lilerin 3 günlük açlık grevi de selamlandı.

Panelde, 1996-2011 yılları arasında tutsak olan ve 1996 Ölüm Orucu direnişinde yer almış olan bir katılımcı da o süreci ve yaşanan direnişi anlattı.

Katılımcıların soruları ve verilen cevaplarla devam eden panel yaklaşık bir buçuk saat sürdü.