22 Eylül 2024 Pazar

Young Struggle: Kawa'dan Mazlum'a Tuncay'a, direniş sürüyor

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Newroz'a ilişkin yaptığı açıklamada, tüm dünyada kol gezen zalim Dehaq'lara karşı modern Kawa'ların direnişi örgütlemeye devam ettiği vurgulandı. Newrozun, ayağa kalkma ve isyan etme günü olduğu kaydedilen açıklamada, "Demirci Kawa'nın direniş ateşinde birleşelim, Mazlum Doğan'ların, Tuncay Yıldırım'ların, Kemal Kurkut'ların ve bütün Newroz şehitlerinin mirasını sahiplenelim! Savaşsız, zulümsüz, dağlarındaki berfinlerin güneşe uzandığı, nehirlerin çağladığı özgür bir Kürdistan için birleşelim, Newroz'da alanlarda olalım, Young Struggle saflarında örgütlenelim" çağrısında bulunuldu.

Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Baharın ve umudun habercisi Newroz ateşinin Diyarbakır'dan Kobanê'ye, Qamişlo'dan Şengal'e, İstanbul'dan Avrupa şehirlerinde meydanları ısıttığı belirtilen açıklamada, isyan ve özgürlük ateşinin her yerde harmanlandığı kaydedildi.

Newrozun bin yıllardır mazlumun zalime karşı direnişinin sembolü olduğu, bugün de ezilenlere, kadınlara, LGBTİ+'lara, gençlere umut olmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Newroz, tarihte Kürt halkının demirci Kawa önderliğinde, Asur kralı Dehaq'ın zulmüne karşı isyan ateşini tutuşturduğu ve zaferle taçlandırdığı gündür. Ve bugün de, modern Dehaq'lar, dünyanın dört bir yanında ezilenlere karşı zulümlerine devam ediyor. Çağdaş Dehaq düzenini temsil eden vahşi, zulümkar ve sömürgeci kapitalist sistem, tüm dünyada insanlığı bir yok oluşa sürüklüyor. Dehaq'lar tüm dünyada kol geziyor" denildi.

Türk devletinin bölgenin modern Dehaq'larından olduğu, Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikaları, sömürgeci boyunduruğu sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, siyonist İsrail devletinin Filistin halkına soykırımcı saldırganlık içinde olduğu, İran'da faşist molla rejiminin, kadınlara yönelik erkek egemen baskıyı sürdürdüğü, Kürt halkının yiğit evlatlarını idam etmeye devam ettiği belirtildi.

Tüm dünyada Dehaq'lar kol gezerken, modern Kawa'ların da direnişi örgütlemeye devam ettiği vurgulanan YS açıklamasında, "Güney Kürdistan'ı TC'nin Vietnam'ına çeviren gerilla, her yönden kuşatmaya karşı devrimi kan ve canla savunan Rojava halkları, sömürgeci faşist Türk devletinin gözaltı saldırılarına ve baskılarına boyun eğmeyen, 'Umut dimdik ayakta' diyen sosyalist yurtseverler, demirci Kawa'nın yaktığı direniş ateşini bugün de tutuşturmaya devam ediyor. Özgür bir ülke hasretiyle yanıp tutuşan gençlik, Kürdistan'da, Türkiye'de, Avrupa'da direnişin ön saflarında savaşıyor" denildi.

'NEWROZ İSYAN ÇAĞRISIDIR'
Açıklamada şu çağrıya yer verildi: "Newroz, ayağa kalkma ve isyan etme çağrısıdır. Newroz, kıvılcımları ateşlere, ateşleri yangınlara dönüştürme çağrısıdır. Newroz, ateşin aydınlığıdır, zemheri kışın ardından gelen bahardır.
"Demirci Kawa'nın direniş ateşinde birleşelim, Mazlum Doğan'ların, Tuncay Yıldırım'ların, Kemal Kurkut'ların ve bütün Newroz şehitlerinin mirasını sahiplenelim!
"Savaşsız, zulümsüz, dağlarındaki berfinlerin güneşe uzandığı, nehirlerin çağladığı özgür bir Kürdistan için birleşelim, Newroz'da alanlarda olalım, Young Struggle saflarında örgütlenelim!"