30 Eylül 2024 Pazartesi

'Yoldaşlarımızın devrimci görevini üstlendik'

33 düş yolcularından Büşra Mete'ye mezarı başında söz veren gençlik örgütleri, Suruç katliamının hesabını soracaklarının altını çizdi. 

Düş yolcularından Büşra Mete, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Suruç Aileleri İnisiyatifi, Birleşik İşçi Hareketi, Sosyalist Öğrenci Hareketi, Gençlik Komünleri ve Halkların Demokratik Partisi Pendik ve Kartal ilçe örgütlerinin katılımıyla mezarı başında anıldı. 

SGDF: ONLARIN YÜRÜYÜŞÜ BİZE MÜCADELE DAVETİDİR
33'ler şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı  duruşuyla başlayan anmada söz alan SGDF'li Merve Havalı, "Yoldaşlarımız Gezi ayaklanmasının ruhunu Kobanê'ye Rojava devriminin ruhunu ise Türkiye'ye taşımak için yola çıktılar. Faşizmin cevabı IŞİD'le işbirliği yaparak katliam oldu. Yoldaşlarımız bu köprüyü kurduklarının bilinciyle yola çıktılar. Büşra da onlardandı. Tüm toplumsal hareketlerin en ön saflarındaydı" dedi. 

Büşra'nın halkların yaralarını sarmaya ilk olarak depremin ardından Van'a giderek başladığını söyleyen Havalı, şöyle devam etti: "33'lerin ölümsüzlüğe yürüyüşü bize bir mücadele davetidir. Söz veriyoruz hiçbir düş yarım kalmayacak. 7 yıldır sokakta, üniversite kampüslerinde, meydanlarda, adliye salonlarında yürütüyoruz. Zafere ulaşana dek vazgeçmeyeceğiz."

GENÇLİK KOMÜNLERİ: YOLDAŞLARIMIZIN GÖREVLERİNİ TAMAMLADI
Gençlik Komünlerinden Arda Yüksel, "Bir devrimci görev ardı. Rojava devrimini görmek ve Kobanê'ye gitmek devrimciler için en önde gitmekti, yoldaşlar bu görevi tamamlamak için yola çıktılar. Böylesine güçlü ve doğru yolun düşmanı çoktur. IŞİD ve delet işbirliğinde katliam gerçekleştirildi. Ancak bugün onların davalarına ete kemiğe bürünerek bugün yine sokağa  taşıyacağız. Düşman bilsin ki onların kavgası bizimdir, bu kavgaya yanıtımız zafer olacak. Suruç'un hesabı sorulacak" dedi.

SÖH: SÖZÜMÜZDÜR HESABINI SORACAĞIZ
Son olarak söz alan Sosyalist Öğrenci Hareketi Adına Barış Bilgen, "Adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Büşra yoldaşın mesajı başında sözümüzdür, islamcı faşist çetelerinden alınan Kobanê'yi yeniden kurma düşünü paylaşıyoruz. Amed'in, Suruç'un Ankara'nın hesabını bizler soracağız" ifadelerini kullandı.