24 Eylül 2024 Salı

Yokoluş İsyanı Paris uçuşlarını engelledi: Durum acil

Paris Orly havaalanının salgın sonrası yeniden açılmasını protesto eden Yokoluş İsyanı aktivistleri, durumun aciliyetinin farkına varılarak bilim insanlarının uyarılarını dikkate alma çağrısı yaptı. 

Yokoluş İsyanı aktivistleri, Paris'in Orly havaalanının Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık üç ay kapalı kaldıktan sonra yeniden uçuşa açılmasını protesto etti. 

Sera gazı salımlarında büyük pay sahibi olan ülke içi uçuşların yasaklanması çağrısı yapan 20 Yokoluş İsyanı aktivisti sabah saatlerinde havaalanının uçuş pistlerinden birine girerek uçuşları durdurdular. Pist üzerinde pankartlarını açan ve taleplerini açıklayan eylemciler kısa bir süre sonra polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı.

'BİLİM İNSANLARININ UYARILARINI CİDDİYE ALIN, DURUM ACİL'
Twitter hesapları (@xrFrance) üzerinden yaptıkları açıklamada Yokoluş İsyanı-Fransa aktivistleri, "Bariz şekilde ortada olan güvenlik nedenlerinden dolayı, yani yeryüzündeki varoluşumuzu güvence altına almak için, Fransa hükümeti ve Paris havaalanı işletmelerinden derhal ülke içinde uçuşları yasaklamalarını talep ediyoruz. Yaşam tarzlarımızı zorlamak ve kendimizi korumak için zor kararlar almak zorundayız. Ülke içi uçuşların yasaklanması şarttır! IPCC 5. raporunun yazarlarından iklim bilimci Francois-Marie Bréon, Ulusal Meclis'te 'Bu kendimize sormamızın gereksiz olduğu bir soru' demişti. Bilim insanlarının uyarılarını ciddiye almak ve buna uygun hareket etmek zorundayız, ancak görüldüğü üzere Fransa hükümeti bunu yapmıyor. Durum acil! Yokoluş İsyanı bu aciliyete göre hareket ediyor" dedi.