29 Eylül 2024 Pazar

Yoğun bakımdan çıkarılan Özkan elleri kelepçeli hapishaneye götürüldü

Hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın kalp ritmi 40'a kadar düştü. Hastaneye kaldırılan Özkan, yoğun bakımdan çıkarılarak elleri kelepçeli tekrar hapishaneye götürüldü. 

Ağır hasta tutsak listesinde yer alan 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, Diyarbakır D Tipi Hapishanesinde fenalaşması üzerine 2 Eylül'de Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 gün boyunca yoğum bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Özkan'ın, normal servise alındığı belirtildi. 3 gün boyunca hangi şikayetle hastaneye kaldırıldığına dair bilgi verilmeyen ailesinin, Özkan ile görüşmesine de izin verilmedi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE KALDIRILDI
Bugün doktorlarla görüşebilen aile, Özkan'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrendi. Özkan'ın, özellikle kalp ritminde dengesizlik ve yüksek düzeyde kan eksikliği nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

KALP RİTMİ YÜZDE 40’A KADAR DÜŞTÜ
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Mehmet Emin Özkan'ın normal şartlarda 60 ile 100 arasında olması gereken kalp ritmi 40'a kadar düştü düştü. Doktorlar, genç birinin bile bu ritmle yaşamasının zor olduğunu kaydetti. Doktorların Özkan'ın kalbine pil takacaklarını ancak daha sonra karar değiştirdiğini, bunun yanı sıra Özkan'ın yüksek düzeyde kan eksikliği yaşadığını söyledi.

ELLERİ KELEPÇELİ HAPİSHANEYE GÖTÜRÜLDÜ
4 gündür yoğun bakımda tedavi altında olan ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, hastaneden çıkarılarak tekerlikli sandalyede elleri kelepçeli hapishaneye götürüldü.