25 Eylül 2024 Çarşamba

YNK'li Reşid: Kürtler birlik olursa saldırılar durdurulur

YNK'li parlamenter Biryar Reşid, sömürgeci Türk burjuva devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik saldırıları ve Süleymaniye'de QSD Komutanı Mazlum Edbi'ye yönelik SİHA saldırısına tepki gösterdi, parlamentodaki Kürt grupların birlik olarak saldırıları durdurabileceğini söyledi.

Sömürgeci Türk burjuva devletinin Güney Kürdistan'ın Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik saldırıları sürerken, son olarak QSD Komutanı Mazlum Ebdi'yi hedef alan Süleymaniye'de SİHA saldırısı yaşandı. Ebdi'nin yara almadan kurtulduğu saldırıya ilişkin Rojnews'e konuşan YNK'li parlamenter Dr. Biryar Reşid, "Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Irak Başbakanı tarafından olayın gerçekleştiği yerde (Süleymaniye) incelenmeler yapmak üzere bir heyet görevlendirilmiştir. Irak parlamentosundan saldırılarla ilgili özel bir oturum talep edeceğiz" dedi.

Türk devletinin bölgede 100 askeri üssü olduğunu anımsatan Reşid, "Bunlardan 5'i askeri hava üssüdür, yaklaşık 4 bin asker ve 8 istihbarat üssü bulunuyor" bilgilerini paylaştı. Irak merkezi hükümetinin bu üslerin varlığına ilişkin herhangi bir anlaşma yapmadığını kaydeden Reşid, "Bunların kalmasına hiçbir şekilde izin verilmemelidir" çağrısında bulundu. 

Reşid, şunları söyledi: "Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'nde kalmaması için çalışmalar yürütülmelidir. Saldırılara karşı tavır gösterilmelidir. Bu da ancak ortak bir tutum geliştirilerek yapılabilir. Saldırıların durdurulması için Irak parlamentosundaki tüm Kürt grupların birlik olması gerekiyor."