1 Ekim 2024 Salı

Yılmaz'ın ailesi katliamın hesabını sormak için Silivri Hapishanesi önünde

Silivri 5 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde katledilen Ferhan Yılmaz'ın ailesi, Silivri Hapishanesi önünde katliamın aydınlatılmasını istedi. Eylemde, Adalet Bakanlığı ve yetkililere sorumluların açığa çıkarılması çağrısı yapılarak, hapishanelerdeki işkence ve katliamın son bulması istendi.

Silivri 5 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde gardiyanların işkencesiyle katledilen Ferhan Yılmaz'ın ailesi, katliamın hala aydınlatılmamasına hapishane önünde tepki gösterdi. Eylemde, Yılmaz'ın yoğun bakımdaki görüntüleri ve kanlı tabutunun fotoğrafları taşındı.

'BU İŞKENCE, BU ZULÜM DAHA NE KADAR SÜRECEK'
Eyleme destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, Yılmaz'ın katledildiğini ve hapishanelerde pek çok tutsağa işkence uygulandığını vurguladı. "Bunun hesabı sorulmayacak mı? Sorumluları cezalandırılmayacak mı? Cezaevlerinde yaşanan katliamlar son bulmayacak mı?" ifadelerini kullanan Gülüm, hapishanelerde yaşanan katliam, işkence ve hak gasplarının peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Tutsakların intihara sürüklendiğine işaret eden Gülüm, Adalet Bakanlığı ve yetkililerin yaşanan olaylara karşı sessiz kaldığını dile getirdi. Yaşananların hesabını soracaklarını dile getiren Gülüm, "Cezaevleri katliamlar evi olmaktan çıkarılsın" dedi.

'KARDEŞİM İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLDÜ'
Kardeşi Ferhan Yılmaz'ın katledilişine ilişkin soruşturmada hiçbir ilerleme olmadığını hatırlatan Hikmet Yılmaz, diğer tutsakların başına benzer şeyler gelmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

"Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Daha sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Aileleriyle görüşen mahpuslar, 'oğlunuz kalp krizi değil, işkence sonucu öldürüldü' diyor" şeklinde konuşan Yılmaz, işkenceye dair görüntülerin ortaya çıkarılmasını istedi.