25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Partinin seçim çalışmaları coşkuyla sürüyor

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halk tarafından coşkuyla karşılanırken, adaylar halkla birlikte seçim çalışmalarına başladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bir yandan miting havasında seçim büroları açılırken bir yandan da halklar adayları coşkuyla karşılıyor. 

KARS
Yeşil Sol Parti'nin Kars adayları halkla buluştu. HDP ve Yeşil Sol Parti öncülüğünde düzenlenen buluşmaya yüzlerce kişi katıldı. Kağızman ilçe girişinde davul, zurnayla karşılanan adaylar HDP il binasına geçti. 

Halaya duran halk ve adaylar daha sonra Yeşil Sol Parti'nin merkez ilçesine bağlı Kaleiçi Mahallesinde seçim bürosuna yürüdü. Söz alan Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, 22 yıllık AKP iktidarında hesap soracaklarını kaydetti ve devam etti: "Kars halkının iradesini çalanlara, halkımızı yoksullukla, işsizlikle açıklıkla cezaevleri ile terbiye etmeye çalışanlara had bildirmeye geliyoruz. Biz yeni bir yaşamın, onurlu bir barışın, demokrasinin yolunu açmaya geliyoruz."

Bir diğer Kars milletvekili adayı Sertaç Çelikkaleli ise "Bize dayattıkları karanlığın hesabını sormak için meclise gideceğiz. Taybet ana, Ceylan Önkol ve Ali Boznak amcanın hesabını sormak için meclise gideceğiz" dedi.

Program halaylar ve zılgıtlarla son buldu.

DİYARBAKIR
Yeşil Sol Parti Amed il örgütü seçim çalışmaları kapsamında kentin milletvekili adayları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Serhat Eren, Mehmet Kamaç, Mehmet Emin Emin Aktar'ın aralarında bulunduğu heyet ilçe esnafıyla bir araya geldi.

Adayları coşku ve zılgıtlarla karşılayan esnaf, kentteki 12 milletvekilinin tamamının da Yeşil Sol Parti'nin çıkartacağını söyledi. Esnaflar, "AKP'nin 20 yıllık iktidarı boyunca yürüttüğü savaş politikalar sonucu siyasi ve ekonomik kriz derinleşti" diye belirtti.

Esnafa partinin seçim beyannamesi dağıtıldı.

MALATYA
Yeşil Sol Parti Malatya milletvekili adayları Perihan Yücekaya, Yusuf Bozkuş, Sevim Alagöz, Hüseyin Kılınç, Rozerin Ercan ve Gafar Bayram merkez Batalgazi ilçesi Memurek mahallesinde halkla buluştu.

Mahallelinin coşkuyla karşıladığı adaylar, seçim beyannamesini içeren bildirileri dağıttı, halkın sorunlarını dinledi.

Mahalleli, aldıkları parti bayraklarını evlerine astı.

ADANA
Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Erbaneler eşliğinde yürüyen kentin adayları esnaflarla selamlaşarak taleplerini dinledi. 

Adaylar, Şakirpaşa esnaf ziyareti sonrası Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi'ne geçerek burada fidan dikti.

ANKARA
Yeşil Sol Parti Ankara'nın Dikmen mahallesinde seçim bürosu açtı. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Emirali Türkmen, Ali Özkan ve Ercan Sadık İpekçi katıldı.

5 yıl boyunca HDP'de çalışmaktan onur duyduğunu dile getiren Filiz Kerestecioğlu, "Her şeye rağmen yılmadık, Meclis'te, alanlarda, sokaklarda, her yerde mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı, vekil doğulmuyor, vekil kalınmıyor, kimse bunu böyle düşünmesin. Bu kolektif bir çalışma, il, ilçe örgütleri ve partimiz olmasaydı, biz vekillerde bu özveriyle çalışamazdık. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu bayrağı gururla Emirali Türkmen, Ali Özkan ve Ercan İpekçi'ye teslim ediyorum" ifadelerini kullandı.

Polatlı halkına teşekkür eden Emirali Türkmen, "Bu partinin ağacının yaprakları sizin sayenizde sulanıyor. Siz bizim yapraklarımızı büyütüyorsunuz. Bütün zorluklara, badirelere rağmen bu ağacın mücadelesinin yanında durmaya devam ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Seçimlere 30 gün kaldığına işaret eden Türkmen, 30 gün sonra iktidarı göndereceklerini ve demokratik cumhuriyet mücadelesini büyüteceklerini kaydetti. Türkmen, "Bu ağacı yapraksız bırakmak isteyenlere inat, yapraklarını büyüteceğiz. Seçimler irademizi gösterme, birlikte mücadeleyi yükseltme vaktidir. Yan yanayız, birlikteyiz, birlikte değiştireceğiz" dedi.

MARDİN
Yeşil Sol Parti'nin Mardin milletvekili adayları kitlesel bir konvoyla karşılandı. Yüzlerce araçla düzenlenen konvoya yol boyunca halk büyük ilgi gösterdi. Şehir turu boyunca binlerce kişi tarafından coşkuyla selamlanan konvoy HDP il binası önüne geldi. Burada aday tanıtımı yapıldı. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Mardin'de 6-0 yapacaklarını söyledi. Aydeniz, "Kürt halkı 100 yıldır mücadele ediyor. Mardin'in adayları Kürt halkının özgürlüğü için, eşitlik, Kürt dili için, Kürdistan halkının geleceği için mecliste sizin duruşunuzu temsil edecek. Yüz yıldır olduğu gibi 14 Mayıs'a kadar da direneceğiz. 14 Mayıs'ta demokratik Türkiye, özgür Kürdistan için mücadele edecek, bu faşizmi sandığa gömeceğiz. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.