25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti'den kentlerde seçim bürosu açılışları

Çok sayıda kentte Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosu açılışlarını dolduran halklar, coşkularıyla etkinliklere renk kattı. "Jin, jiyan, azadi" sloganının dinmediği etkinliklerde halklar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" vurgusu yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul başta olmak üzere çok sayıda kentte seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirdi. 

İSTANBUL
İstanbul'un Sultangazi ilçesi 75. Yıl Mahallesinde seçim bürosu açılışında, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı; etkinlik gençlerin şölenine dönüştü. Halayların çekildiği etkinlikte, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayları da tanıtıldı. Büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, halkı selamladı.

Söz alan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Cengiz Çiçek, tutsak siyasetçileri selamlayarak sözlerine başladı. Çiçek, "Burada olmayan milyonlar, zulüm zindanlarında faşizme karşı direnen yoldaşlarımız, sürgünde yaşamak zorunda olan yol arkadaşlarımız, bugün burada özgürlük mücadelesini yürütüyorsak, bu emek, bu başarı hepimizin" dedi. Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiğini ifade eden Çiçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bu ülkede 47 plakalı araba Mardin'den, 21 plakalı araba Diyarbakır'dan çıkamazdı" sözlerine şöyle tepki gösterdi: "Saraya inat, susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Saraydakiler biraz titresin, bu günlere, her türlü kumpası, tuzağı boşa çıkararak geldik. Kolay gelmedik, birileri diyor ya Mardin ve Diyarbakır plakalarıyla düne kadar çıkamıyordular. Hadi oradan, biz bugünlere emeğimizle, ödediğimiz bedellerle, mücadelemizle geldik. Bize bir şey bahşetmediniz."

Kobanê davasında savcının siyasetçiler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemine değinen Çiçek, "Buradan sesleniyoruz, burada da zulüm zindanlarını tatmış insanlar var. Bize diz çöktüremezsiniz. Kim diz çöktü ki; Selahattin Demirtaşlara, Figen Yüksekdağlara diz çöktüreceksiniz? Bugüne kadar direndik, bundan sonra faşizmi yıkma, tek adam rejimini devirme günüdür. Bunun için her birimizin daha fazla çalışması, daha fazla emek vermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından milletvekili adayları, gençlerle birlikte büro açılışını gerçekleştirdi.

Sancaktepe Osmangazi ve Veysel Karani Mahallelerinde de halkın yoğun ilgisiyle seçim büroları açıldı. 

AYYILDIZ: KORKUTMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI HEPİMİZ FİGENİZ
Yeşil Sol Parti'nin genç milletvekili adaylarından Burcu Ayyıldız, konuşmalarında halkları örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı. Ayyıldız, şunları söyledi: "Bizi savaş politikalarıyla yönetmeye çalışanlara, depremde halkını ölüme bırakanlara, kadınlara tecavüz edenleri cezasızlaştıranlara, katledenlere ceza vermeyenlere, işçileri, emekçileri, üç kuruşa çalıştıranlara, onlara açlığı dayatanlara, tecrit politikalarıyla, baskılarla, hapishanelerle, işkencelerle bizi korkutmaya çalışanlara karşı gençleri, umutsuzluğa geleceksizliğe bırakanlara karşı hepimiz Figeniz hepimiz Selahattiniz hepimiz Gültanız."

ÇELİK: ZAFERİ MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Esenyurt ilçesinde de Saadetdere Mahallesinde de seçim bürosu halkların yoğun ilgisiyle açıldı. Söz alan HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Eylem Çelik, "Bizer buraya gelirken, çok büyük bedeller ödeyerek çok uzun yollardan geçtik geldik. HEP'ten, DEP'ten HADEP'den HDP'den geçip geldik Yeşil Sol'a; Şeyh Saitleri, Seyid Rızaları, Deniz Gezmişleri, Mahir Çayanları da aldık geldik yanımıza. Ve bu yüzden bu zaferi bizler mutlaka kazanacağız. Ve bu seçimde halklar kazanacak" dedi. 

Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı. 

TİMURTAŞ: HALKTAN KORKUYORLAR, KAYBEDECEKLER
Maltepe Zümrütevler ve Kartal Cumhuriyet Mahallesinde de Yeşil Sol Parti büro açılışları coşkuyla gerçekleşti. Milletvekili adaylarından Mehmet Timurtaş direnenleri selamlayarak başladığı konuşmalarda şu ifadeleri kullandı: "Ezilenler için  bütün emekçiler için geliyoruz insanlar için kadınlar için geliyoruz. Kaybedecekler, korkuyorlar çünkü halktan korkuyorlar. Halk kazanacak. Adalet kazanacak. Kadınlar kazanacak ve ezilen halklar kazanacak. Yani biz kazanacağız" dedi. 

MUŞ
Yeşil Sol Parti, Muş'un Bulanık, Malazgirt ilçeleri ile Erentepe beldesinde seçim bürolarının açılışlarını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Muş milletvekili adayları Sümeyye Boz ve Serhat Dursun'un yanı sıra çok sayıda kişi, açılışlara katıldı. İlk olarak Kop ilçesine konvoylarla giden heyet, seçim bürosu önünde toplanan kitle tarafından coşkuyla karşılandı. "Direne direne kazanacağız", "Yeşil Sol Parti halktır halk burada", "Biji Serok Apo", "Şehit namirin", "Biji berxwedana zindanan" ve "Faşizme karşı boyun eğmeyeceğiz" sloganları atarak çarşı merkezde yürüyüş gerçekleştirildi.

Seçimlerin önemine dikkat çeken Dursun, "Kürtlerin, eşitlik, özgürlük mücadelesinin izinde olmaya devam edeceğiz. Bizim hareketimiz, halkların beraber yaşamasının savunucusudur. Bizim partimiz halkların partisidir" diye konuştu.

Sümeyye Boz, İktidarın halklara karşı kirli politikalar yürüttüğünü belirten Boz, "Biz bu faşist iktidarı yıllardır tanıyoruz.  Kürt halkına karşı yürüttüğü politikalardan yarattığı zulüm ekseninde tanıyoruz. Yüz yıllardır Kürt halkı üzerinde geliştirilen politikalara karşı cevap olmak için sandığa gideceğiz" dedi.
Boz son olarak halkı geleceklerine sahip çıkmak için sandıkları korumaya çağırdı.

Ardından Malazgirt ilçesine geçen heyet zılgıt ve halaylarla karşılandı. Konvoyla kentin turu yapan adaylar, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Seçim bürosu önüne giden ve burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Yeşil Sol Parti Muş İl Eş sözcüsü Cihan Akpolat, "Kaderimiz bizim elimizdedir. Çözüm bizim elimizdedir. Ancak biz bir şeyleri değiştirebiliriz. Gece gündüz sokak sokak, mahalle mahalle gezerek insanları kucaklayarak hareketimize ortak etmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından büro açılışı alkış ve zılgıtlarla gerçekleştirildi. Son olarak Kop ilçesinde 

VAN
Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Şabaniye Mahallesinde yüzlerce kişinin katılımıyla Yeşil Sol Parti seçim bürosu açıldı. Van milletvekili adayları, il örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte halaylar hiç durmadı, sık sık "Jin, jiyan, azadi" sloganı yükseldi. HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, 14 Mayıs seçimlerinde AKP iktidarını göndereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri Meclisi, kurdele keserek büro açılışı yaptı.

ADANA
Adana'da Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Beyazevler ve Emek Mahallesinde esnaf ve pazar yeri ziyaretleri gerçekleştirip halktan oy istedi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde de slogan ve halaylarla seçim bürosu açıldı. 

MARDİN
Mardin'in Midyat ilçesi seçim bürosu açılışına Yeşil Sol Parti Mardin adayları George Aslan ve Kamuran Tanhan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Berivan Bahçesi ve beraberindeki heyet, Midyat girişinde partililer ve halk tarafından zılgıtlarla karşılandı. Kitle ardından şehir merkezinde yüzlerce araçlık konvoyla turlarken, çevredeki yurttaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Akçakaya Mahallesinde bulunan büronun önüne gelen kitle, burada da yurttaşlar tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı.

Açılış öncesi adaylar kısa bir konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Kamuran Tanhan, "Bizler kazanacağız. Bizler 6-0 yapacağız ve o arkasına bakmadan koşacak" dedi.

George Aslan da Kürtçe ve Süryanice halka "hoş geldiniz" diyerek, "Midyat'ta 4 dilde halklar konuşuyor ve yaşıyor. Türkiye için bir örnektir. Yüz yıllardır bu ülkede beraber yaşıyoruz. Midyat örneğini Ankara meclisine de taşıyabiliriz. Bizler Meclis'te tüm halkların sesi olacağız" diye konuştu.

Konuşma "Bijî Berxwedana zindanan" sloganı ile son bulurken, ardından Barış anneler öncülüğünde büronun kurdelesi zılgıtlar eşliğinde kesildi. Program çekilen halaylarla son buldu.