25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti'den iktidarın hedefindeki kurumlara ziyaret

Diyarbakır'da ÖHD, DFG, KASED, MKGP ve Şehir Tiyatrolarını ziyaret eden Yeşil Sol Parti heyeti, gözaltı saldırılarına karşı dayanışma mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve beraberindeki heyet, Diyarbakır'da iktidarın siyasi soykırım operasyonlarının hedefinde olan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED) ve Şehir Tiyatroları'nı ziyaret etti.

DFG ziyaretinde konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, iktidarın gerçekleri toplumdan saklamaya çalıştığına işaret ederek, gerçeklerin eninde sonunda açığa çıktığını söyledi. Gerçekleri ortaya çıkaranın ise özgür basın olduğunu vurgulayan Uçar, "Bu saldırıyı aynı zamanda toplumun gerçekleri öğrenmesini engellemeye dönük bir müdahale olarak görüyoruz. Ama özgür basın mücadelesi çok kadim, Musa Anterlerden bugüne bir çok arkadaş emek verdi, büyüttü bu mücadeleyi. Siz de büyütmeye devam ediyorsunuz. İyi ki varsınız, iyi ki gerçekleri yazmaya devam ediyorsunuz. Emeğinize sağlık" ifadelerini kullandı.

DFG Genel Sekreteri Cuma Taş ise, özgür basına yönelik süreklileşen saldırıların gerçekleri karartmaya yönelik olduğunu ancak özgür basının bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağını söyledi. Roza Metîna da gazetecilik faaliyetlerinin, yaptıkları haberlerin kendilerine karşı suçlama gerekçesi yapıldığını ancak özgür basın geleneğinin bu saldırılara karşı geri adım atmayacağını söyledi. 

Diğer kurum ziyaretlerinde de heyet geçmiş olsun ve dayanışma dileklerinde bulunurken, kurum temsilcileri de saldırılara karşı kararlılık vurgusu yaptı.