25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti'den Başakşehir'de iftar programı

Yeşil Sol Parti, Başakşehir'de iftar programı düzenledi. Programda konuşan milletvekili adayı Çiçek Otlu, seçim sürecinde herkesi görev almaya çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Başakşehir Prenses Düğün Salonunda iftar düzenledi. İftara, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, Yeşil Sol Parti İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayı Çiçek Otlu, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

İftarda konuşan milletvekili adayı Çiçek Otlu, AKP-MHP faşizmini yıkmaya ve iktidarı birlikte değiştirmeye geldiklerini söyledi. "En başta, 24 yıldır İmralı'da tecritte bulunan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridi kaldırmak için geliyoruz. Başta Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak olmak üzere tüm politik tutsaklarımızı özgürlüğüne kavuşturmak için geliyoruz" diyen Otlu, halkla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bu süreçte herkesin görev alması gerektiğini vurgulayan Otlu, şöyle devam etti: "Apartmanımızdan başlayarak herkese Yeşil Sol Parti'ye oy vermesini söylemeliyiz. Bu ülkedeki Kürtleri inkar edenlere, savaş ve işgal politikalarına karşı Kürt halkının statü, eşitlik istediğini, kadınların ve Alevilerin eşitlik istediğini göstermeliyiz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına ve işsizliğe hayır demek için Yeşil Sol Parti'ye oy istemeliyiz. Geliyoruz, faşizmi yıkacağız birlikte kazanacağız başka şansımız yok."