25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti'den Ağrı'da üç seçim bürosu

Ağrı'da üç seçim bürosunu açan Yeşil Sol Parti, hiçbir saldırıya Kürtlerin boyun eğmediğini mücadelenin süreceğini kaydetti.

Yeşil Sol Parti, ikisi merkez biri de Panos'ta olmak üzere Ağrı'da üç seçim irtibat bürosu açtı. Sabahın erken saatlerinde büroların önünü dolduran binler, açılıştan önce saatlerce halay çekti. Açılış alanında renkli görüntüler yansırken, merkezde açılan bürolardan biri Eski Van Caddesinde bir diğeri ise Kütüphane Caddesinde açıldı.

Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca katıldı. Sokağın başında kalabalık bir grup Uca'yı karşılayarak seçim bürosu önüne kadar eşlik etti. Yürüyüş boyunca sık sık "Direne direne kazanacağız", "Bijî serok Apo" sloganları atıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış davul ve zurnalarla yapıldı.

UCA: SALDIRILARA RAĞMEN KÜRTLER DİRENİŞE DEVAM ETTİ
Söz alan Uca, "Bu sadece bir seçim değildir. Bu seçimi bir referandum olarak görmek lazım. Sadece cumhurbaşkanını seçmiyoruz. Vekilleri de seçiyoruz. Bildiğiniz üzere kapatma davası sürecinden geçiyoruz. Faşist iktidar Kürt halkı üzerinde bir düşmanlık politikası yürütüyor. Kapatma davasıyla birlikte demokrasinin ve özgürlüğün sesini kapatmak istiyorlar. Bizi Meclisten uzaklaştırmak istiyorlar fakat biz 40 yıllık bir özgürlük geleneğinden geliyoruz. Daha önce 8 partimizi kapattılar ama Kürt halkı diz çökmedi. 8 partiyi yasakladılar, Kürt halkını bitirebildiler mi? Kürtleri yasaklayabildiler mi? 5 bin köyümüzü yaktılar, Kürtleri yok sayabildiler mi? 5 bin köyümüzü yaktıktan sonra Kürtler direnişlerine devam etti. 8 partimizi yasakladıkları halde Kürtler hala var. Dün vardık, bugün varız yarın da olacağız" dedi.

'BİZDEN BİRİNİ ALDIKLARINDA BİNLERCE ARKADAŞIMIZ YERİMİZİ ALACAK'
İktidarın her alandan Kürtlere saldırdığını belirten Uca, Kürtlerin hiçbir zaman çözümsüz kalmadığını, her zaman çözüm bulduğunu ifade etti. Uca, "Şimdi de alternatif olarak Yeşil Sol Partimiz var. Bugün bizi yasaklamak istiyorlar ama diyoruz bizden birini aldıklarında binlerce arkadaşımız yerimizi alacak. Osmanlının oyunu bitmez derler ama biz de yeni yöntemler bulduk. Yeşil Sol Parti ile seçimlere gireceğiz" ifadelerini kullandı. Uca'nın konuşması "Bijî YSP" sloganlarıyla kesildi.

Uca'nın konuşmasının ardından kadınlar büronun mor kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. Biriken topluluk daha sonra Tahir Elçi ve Cumhuriyet caddesinden Kütüphane caddesindeki büro açılışı için yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan halk da yürüyüşe dahil olarak, ikinci büronun açılışına geçti. Yürüyüş boyunca halk, "Direne direne kazanacağız", "Jin jiyan azadî" sloganları attı.

DÖRT VEKİL ÇIKARMA SÖZÜ
İkinci büronun açılışında da konuşan Feleknas, "Verdiğiniz sadece oy değildir. Oy verirken AKP'nin 21 yıllık iktidarını gözden geçirmeliyiz. Onların çizdiği zülüm tablosunu gözümüzün önünde bulundurun. Oy kullanırken Taybet anayı, cenazesini günlerce buzdolabında beklenen Cemile'yi unutmayın. Oy verirken Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridi unutmayın. Sayın Öcalan'la başlayan tecrit tüm ülkeye yayıldı" dedi. Seçimlerde 4 vekil çıkartan Ağrılılar seçimde Yeşil Sol Partiden 4 vekil çıkartma sözü verdi. İkinci büronun açılışından sonra Uca, Panos seçim bürosunu açmak için kentten ayrıldı.

PANOS
Uca, ilçe girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılandı. Daha sonra kalabalık halk kitlesiyle birlikte Cumhuriyet Caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Seçim bürosunu açmadan önce halkla birlikte halay çeken Uca, kadınlarla birlikte büronun açılışını gerçekleştirdikten sonra sloganlar, zılgıtlarla birlikte kentten ayrıldı.