25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti vekil adayları temaslarını sürdürüyor

Tokat Almus Alan Köyü Derneğini ziyaret eden Yeşil Sol Parti vekil adayları Otlu ve Fırat, tekçilik anlayışına karşı mücadeleye, Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye ve oylara sahip çıkmaya çağırdı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü Küçükçekmece'de bulunan Tokat Almus Alan Köyü Derneği'ni ziyaret etti. 

Dernek Başkanı Ünal Arslan, "HDP bizim bakımımızdan çok önemli" diyerek Yeşil Sol Parti'ye oy istedi. 

FIRAT: HALA ALEVİLERİN ADI YOK
Söz alan Celal Fırat, AKP-MHP iktidarını Alevi düşmanlığını hatırlattı, cemevlerinin ibadethane statüsünden çıkarılmak istendiğini kaydetti. Fırat, "Türkiye'de cumhuriyetin 1. yüz yılı biterken maalesef hala Alevilerin adı yok. Varız ama çocuklarımız işsizler, mülakatta eleniyor. Süleyman Soylu geçen konuştu, bir kaymakam var ama babası Alevi dedesi diye. Bu da Alevilerin ne kadar ötekileştirildiğinin göstergesi" dedi. 

OTLU: İNSANCA YAŞAMIN OLDUĞU BİR REJİM OLMALI
Çiçek Otlu ise, "Açılın kapılan Şah'a gidelim demişti. Biz de diyoruz ki açılın kapılar özgürlüğe gidelim, eşitlik kapılarını kuralım" dedi. Yaklaşan işçi ve emekçi bayramı 1 Mayıs'a işaret eden Otlu, "Bu ülkede inanılmaz bir yoksulluk inanılmaz bir işsizlik inanılmaz bir hayat pahalılığı var. Asgari ücret 8 bin 500 lira, kiralar olmuş 8 bin lira. Buna itiraz ediyoruz, insanca bir yaşamın olduğu bir rejimin olması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'OYLARIMIZA DA SAHİP ÇIKALIM'
Kadınları ev kölesi yapmaya çalışan, kadınların emeğini sömüren sadece çocuk doğurmasını isteyen bir rejimle karşı karşıya olduklarını dile getiren Otlu, şöyle devam etti: "Şimdi Taliban gibi bir ittifak kurmuşlar eve kapatmaya çalışıyorlar. Yeşil Sol Parti eşit temsiliyetle, kadınların özgürlüğünü istiyor. Bu yüzden oy istiyoruz. Oyumuzu çok stratejik ve bilinçli kullanalım. Yeşil Sol Parti olarak da herkesi göreve çağırıyoruz. HDP'nin kapatılmasından dolayı sandık görevlilerimiz olmayacak, müşahitlerimiz olacak. Okul sorumluluğuna, oyumuzun çalınmaması, güvenliği için geleceğimiz ve özgürlüğümüz için oyumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sadece oy kullanmakla değil güvenlik ve gelecek için de sahip çıkmak için Yeşil Sol Parti'nin müşahitlik görevine davet ediyoruz. Önümüz, yolumuz açık AKP-MHP ittifakını, onunla masadaki ittifakları, sermaye rejimini yıkacağız."

ENCÜ: TEKÇİLİK ANLAYIŞINA KARŞI KENDİMİZİ KONUMLANDIRIYORUZ
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü de Alevi vekil Ali Kenanoğlu'nu bu seçimlerde Adıyaman'da aday gösterdiklerini söyledi. Tokatlı Alevi ve Kürt olan Kenanoğlu'nun Kürtlerin yoğun çalıştığı ve sünni mezhebe sahip Adıyaman'da aday göstermelerini kimliklerin ve inançların ayrışmasını kabul etmemeleri olarak açıklayan Encü, "Temel amacımız bu ülkede demokrasiyi, barışı birlikteliği inşa edebilmek. Dolayısıyla bunu yürütürken AKP-MHP anlayışına karşı, ötekileştirme, tekçilik anlayışına karşı kendimizi konumlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.