25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti vekil adayları: Çürümüş sistemi ezilenlerle birlikte göndereceğiz

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayyıldız, olası iktidar değişiminde gelecek olanla da mücadele edeceklerini çünkü açıkladıkları mutabakat metninden AKP-MHP faşist iktidarının yolundan gideceğini görüldüğünü kaydetti. Ezilenler olarak mücadelenin süreceğini belirten Ayyıldız, halkları Yeşil Sol Parti'de örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı. Vekil adayı Timurtaş da çürümüş sistemi ezilenlerle birlikte göndereceklerini söyledi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları sürüyor. Partinin genç milletvekili adayı Burcu Ayyıldız ve emekçi Mehmet Timurtaş Kartal ilçesi Yakacık'ta seçim bürosunu açtı. Öte yandan Büyükçekmece'de de Türkoba çayırlar mevkiinde mor çadır açıldı. 

AYYILDIZ: GİDECEK OLANI BİLİYORUZ GELECEK OLANLA DA MÜCADELE EDECEĞİZ
Kartal'da söz alan milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, bedel ödeyen işçiler, kadınlar, Aleviler, Kürtler, gençler olarak özgürlük, eşitlik için mücadele ettiklerini ve değiştireceklerini vurguladı. İktidarın rant ve talan politikalarına işaret eden Ayyıldız, "Depremde halkımızı katledenlere, kadınlara tecavüz edenlere, şiddet uygulayanları cezasızlaştıranlara; hapishanelerle, tecritle, baskıyla bizi korkutmaya çalışanlara, kendileri zenginleşirken işçileri üç kuruşa muhtaç edenlere, onları güvencesiz düşük ücretlerle çalıştıranlara karşı mücadele ediyoruz bundan önce de böyleydi, bundan sonra da böyle olacak. Gidecek olanı biliyoruz ama gelecek olanı da biliyoruz. Olası iktidar değişiminde gelecek olanı da bu zamana kadar söylemlerinden gördük, borçlarla bizi yönetecek bu borçları işçilere ödetecek. Ezilen yine biz olacağız" dedi. 

'1 MAYIS'TA SAFLARIMIZDA YER ALALIM, MÜCADELE EDELİM'
Altılı Masa'nın mutabakat metninde 6284'ün, İstanbul Sözleşmesinin yok sayıldığını kaydeden Ayyıldız, kadınların yine aileye muhtaç edileceğini, evlere kapatılacağını söyledi. Ayyıldız, şöyle devam etti: "Bu zamana kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonra da mücadele edeceğiz. Bunun için Yeşil Sol saflarında örgütlendik. Hepinizi örgütlü mücadelemizi büyütmeye çağırıyorum. İşçi sınıfının mücadelesi için 1 Mayıs'ta saflarımızda yer alalım. 14 Mayıs'ta seçimlerde sandıklarda mücadele edelim."

TİMURTAŞ: BU ÇÜRÜMÜŞ SİSTEMİ HEP BERABER GÖNDERECEĞİZ
Sınıf mücadelesinden gelen milletvekili adayı Mehmet Timurtaş da AKP-MHP iktidarına şöyle seslendi: "Sizleri göndereceğiz. İstanbul Sözleşmesini iptal ederek hakları yenilen kadınlarla birlikte gönderceğiz. Sizleri, emeği yok sayılan üç kuruşa reva gördüğünüz emekçilerimizle göndereceğiz. Sizleri Roboskî'de katlettiğiniz 34 canımızın öfkesiyle göndereceğiz. Sizleri 'cemevleri zerdüşt evidir' diye alay ettiğiniz Alevi canlarımızla göndereceğiz. Sizleri faşist iktidarın talimat veren hükümeti, avukatları, savcısı ve hakimleriyle birlikte göndereceğiz. Bu çürümüş sistemi hep beraber göndereceğiz. Kadınlarla, gençlerle, emekçilerle, yoldaşlarımızla göndereceğiz. Selam olsun Selahattin Demirtaş'a, selam olsun Figen Yüksekdağ'a selam olsun zindanlarda tutsak yoldaşlarımıza."