25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarını hızlandırdı

Yeşil Sol Parti, İstanbul ve Van'ın da aralarında bulunduğu pek çok kentte büro açılışları ve milletvekili adaylarını karşılamalarıyla seçim çalışmalarına hız verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi çalışmalarına hız verdi.

İSTANBUL
Yeşil Sol Parti, Fatih ilçesinde seçim bürosu açılışı öncesi bildiri dağıtımı yaptı. Bildiri dağıtımı ve açılışa Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta konuşan Cengiz Çiçek, ne olursa olsun Kürt halkı, kadınlar ve gençlerin ülkeyi demokratikleştireceklerini söyledi. Çiçek, "Biz halkız, haklıyız kazanacağız. Yeşil Sol Parti'yle seçimlere gireceğiz. Buradan bütün herkese sesleniyorum; yorulmak nedir bilmeyeceğiz, her kapıyı çalacağız, gün tartışma günü değil gün mücadele günü. Zindandaki arkadaşlara sözümüz var, Selahattin Demirtaş'a, Fiğen Yüksekdağ'a ve tüm tutuklu arkadaşlarımıza and olsun ki yorulmayacağız" ifadelerini kullandı.

Ardından Çiçek ve Barış Anneleri büro açılışını yaptı. Açılış halaylar ve zılgıtlarla son buldu.

VAN
Yeşil Sol Parti, yoğun yağmur nedeniyle seçim bürosu önündeki aday tanıtım toplantısını İpekyolu ilçesinde bir düğün salonunda yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti il eş sözcüleri, milletvekili adayları yer aldı.

Saygı duruşunun ardından söz alan DBP İl Eşbaşkanı Şengül Polat, 40 yıldır Kürt halkı üzerinden yıkım ve imha konseptinin devam ettiğini söyledi. Polat, "Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde Sayın Öcalan üzerinden ağırlaştırılan bir tecrit var. Biz bir olursak bu tecridi kırabiliriz. Halkımız bunun için hazırdır ve 14 Mayıs'ta halkımız bunun cevabını en iyi şekilde verecektir" dedi.

HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, tarihi bir süreçten geçtiklerini söyledi. Tarih boyunca Kürt halkının her türlü zulmü, inkarı, insanlık dışı muameleyi gördüğünü ancak geri adım atmadığını kaydeden Doğan, herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Veysi Dilekçi ise, "Partimiz gücünü Vedat Aydın, Deniz Poyraz, Orhan Doğan ve binlerce şehitten alıyor. Bu süreç içerisinde çok büyük bedeller ödedik, verdiğimiz bedellere rağmen boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Zindandaki arkadaşlarımız nasıl ki geri adım atmıyorsa biz de atmayacağız. Bugünden başlayarak sokak sokak halkımıza ulaşarak onları sandıklara davet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KKP Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Sinan Çiftyürek, "Kürdistan'ın dört parçasında savaşan herkese selamlarımızı yolluyoruz. Biz, 24 saat çalışır ve mücadele edersek başarırız. Biz halkımızın öğrencileri olacağız. Bir olursak mutlaka başarırız" dedi.

BİTLİS
Bitlis'te milletvekili adayları Hüseyin Olan, Semra Çağlar Gökalp ve Enver Barin'i tanıtan Yeşil Sol Parti, Tatvan'da bulunan seçim bürosunda etkinlik düzenledi. Seçim bürosunda alkışlarla karşılanan adaylar, davul ve zurnalar eşliğinde halkla birlikte halaya durdu. Karşılama, adayların tanıtımı ile son buldu.

ARDAHAN
Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Özgür Tanış ile Dicle Aktürk, büyük bir araç konvoyu Hoçvan'da karşılandı. Davul zurnalarla karşılanan adaylar Göle ilçesindeki seçim bürosuna geçti. Seçim bürosunun açılışının ardından halk davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Alanda toplanan yüzlerce kişi "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

ERZURUM
Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekilleri adayları Meral Danış Beştaş, Abdurrahman Sever, Bahar Göksu ve Ayşan Tarlan havaalanında kitlesel olarak karşılandı. Daha sonra konvoy oluşturan adaylar Yeşil Sol Parti Erzurum İl Örgütüne doğru yol aldı. Mahallebaşı seçim irtibat bürosunun açılışına katılan yüzlerce kişi adaylarını sloganlarla karşıladı. Adayların yaptıkları kısa konuşmanın ardından seçim bürosu HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş ve anneler tarafından açıldı.

KARS
Kars'ta Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Gülcan Alp'in katılımıyla Susuz ve Arpaçay ilçelerinde seçim bürolarının açılışı gerçekleştirildi. Arpaçay'daki açılışta konuşan Gülcan Alp, "Bu kentteki sorunların çözümü için çalışacağız. Türkiye'de ve Kars'ta tarım neredeyse bitme noktasına geldi. Tüm bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için herkesi oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu rejimi biz bitireceğiz" dedi. 

Seçim bürolarının açılışı halaylar ve sloganlarla yapıldı.

IĞDIR
Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Aysel Aras ve Yılmaz Hun, Suveren'de halk tarafından kitlesel bir şekilde karşılandı. Uzun bir konvoyla kent merkezine geçen adaylar seçim bürosunu açtı. Aysel Aras, büyük bir heyecan içinde olduğunu söyledi ve "Birlikte yürüyeceğiz ve birlikte başaracağız" dedi.

Yılmaz Hun ise, "Yıllardır AKP-MHP faşizmi altında olan halkımız bu faşist iktidarı mutlaka yenecektir. Bu iktidar halkımızın, kadınların düşmanıdır. 14 Mayıs'ta biz bu inkar ve kayyım rejimine son vereceğiz" ifadelerini kullandı. Ardından seçim bürosu halaylarla açıldı.

MUŞ
Yeşil Sol Parti Muş milletvekili adayları için kitlesel karşılama düzenlendi. Havaalanında konvoylarla karşılanan milletvekili adayları kentin ana caddelerinde halkı selamladı. HDP milletvekili ve Muş milletvekili adayı Sezai Temelli, önemli bir süreçten geçtiklerine vurgu yaparak, "Bizler çalışacağız. Bu iktidarı göndermek için hep birlikte çalışacağız. Kürt halkının iradesini her yerde seslendireceğiz. Muş'ta 3-0 oy yaparak Kürt halkının iradesini onlara göstereceğiz" ifadelerini kullandı.